Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

O sută de apartamente din Mărăşeşti vor fi reabilitate termic


Primăria Mărășești va reabilita, anul acesta, o sută de apartamente situate în blocuri de pe străzile Garoafei și Doinei din oraș. Valoarea investiției este de aproape un milion de lei. Investiția a fost scoasă la licitație pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Finanțarea este asigurată prin Programul național privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe în 2016. „În cadrul acestui proiect vor fi executate lucrări de izolare termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare existente, inclusiv a tâmplăriei aferente accesului în blocul de locuințe, cu tâmplărie performantă energetic, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, izolarea termică a planșeului peste subsol, lucrări de demontare și remontare a instalațiilor și echipamentelor montate aparent la fațadele blocului de locuințe. De asemenea, vor fi executate lucrări de refacere a finisajelor blocului, lucrări de reparații la elementele de construcție care prezintă potențial pericol de desprindere sau afectează funcționalitatea blocurilor de locuințe”, a precizat primarul orașului Mărășești, Valerică Chitic. Suma alocată acestei investiții din orașul Mărășești este de 594,6 mii lei.
    Vă reamintim că prin același program vor fi reabilitate termic 155 de apartamente din orașul Panciu situate în 11 blocuri. „Primăria Orașului Panciu a obținut suma de 778.255,12 lei, necesară reabilitării termice pentru un număr de 11 blocuri. Banii au fost alocați în vederea continuării lucrărilor de reabilitare termică efectuate din 2009 până în prezent”, a spus primarul Iulian Nica. Blocurile care vor fi beneficia de reabilitare termică în 2016 sunt: Bloc 7, Str. Libertății -12  apartamente; Bloc , Str. Ciprian Porumbescu- 15 apartamente; Bloc 1  bis, Str. Ciprian Porumbescu – 9 apartamente; Bloc 3, Str. Ciprian Porumbescu -16 apartamente; Bloc 5, Str. Ciprian Porumbescu-15 apartamente; Bloc 6, Str. Ciprian Porumbescu-20 apartamente; Bloc D1, Str. Ciprian Porumbescu -15 apartamente; Bloc D2, Str. Ciprian Porumbescu- 12 apartamente; Bloc 3, Str. Independenței-11apartamente;  Bloc 9, Str. Libertății-     15 apartamente; Bloc 1,Str. Libertății – 15 apartamente.
    MDRAP a mai alocat finanțare pentru reabilitarea a 63 de locuințe din Cîmpineanca, situate în blocuri aflate pe Calea Odobești, pe străzile Aurorei, Cîmpului și Zorilor.    
    Finanțarea este asigurată prin Programul național privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe în 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?