Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Peste o sută de participanți la cea de a II-a ediție a Crosului Roșu din Focșani


Peste 100 de tineri focșăneni, îmbrăcați în tricouri albe sau roșii, au susținut sâmbătă, 11 iunie, cauza migranților și refugiaților participând la Crosul Roșu, eveniment organizat de Filiala de Cruce Roșie Vrancea. Instituția vrânceană de caritate a avut un grup masiv de voluntari și de participanți din partea Liceului Pedagogic Focșani. Din Tulnici s-a alăturat crosului un număr mare de participanți de vârste mici. Peste 20 de copii și tineri din partea „Cercetașilor vrânceni” au alergat purtând tricouri albe sau roșii, dar și însemnele proprii (cravata). Clasamentul a fost următorul: Locul I Georgiana Vulcan; Locul II Mihaela Drîmbă; Locul III Elena Dumitru, toate trei câștigătoarele fiind eleve la Liceul Pedagogic Focșani. În ceea ce privește categoria „băieți”, clasamentul a fost următorul: Locul I Cristian Popa, elev la Colegiul Național ” Al. I. Cuza” Focșani; Locul II Florică Tumurică, elev la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani; Locul III Răzvan Afloarei, elev la Liceul Pedagogic. Câștigătorii primelor trei locuri de la ambele categorii au fost premiați suplimentar de Crucea Roșie Vrancea, cu câte un tricou de Cruce Roșie cu sigla crosului, și dulciuri.

    Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, în afară de cei care au alergat în Focșani, partea inovativă a evenimentului a constat în aceea de a permite participarea oricui și de oriunde, indiferent dacă a fost prezent sâmbăta trecută în Focșani sau nu, alergând 1 km și folosind conturile personale de FB / twitter/ Instagram pentru a promova participarea sa și susținerea cauzei migranților și refugiaților. „Prin această acțiune marcăm, în mod inovativ,  Ziua Internaționala a Refugiaților, care este pe 20 iunie. Este al doilea cros organizat de Crucea Roșie Vrancea, în parteneriat cu CNASR Vrancea, care s-a bucurat de sprijinul și de susținerea instituțiilor locale. Dorim să mulțumim DTS care s-a ocupat de partea de premiere și a oferit primilor 80 de participanți care au trecut linia de sosire tricouri inscripționate. Primele două ediții ale Crosului Roșu ne motivează să organizam și a treia ediție, cel mai probabil tot în iunie, anul viitor”, a declarat Rodica Davidean.

    Crosul a fost special organizat în acestă perioadă pentru că în luna iunie se sărbătorește și Ziua Internațională a Refugiaților (20 iunie). Recrutarea voluntarilor s-a făcut online, prin pagina de facebook a filialei Vrancea, cât și prin sprijinul partenerilor, și anume Direcția pentru Sport și Tineret Vrancea și Inspectoratul Școlar Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?