Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO : Eroii neamului românesc, comemoraţi la Fitioneşti şi Cîrligele


Eroii martiri ai neamului românesc au fost comemorați, ieri, de autoritățile locale din Fitionești, cu ocazia sărbătorii creștine „Înălțarea Domnului”. Manifestările au început la ora 11.00 cu o slujbă religioasă și depuneri de coroane. Primarul Iordache Cazacu a declarat că „este un semn de recunoștință față de cei ce au oprit plumbii cu pieptul deschis, punând pe primul loc apărarea pământului strămoșesc, independența și suveranitatea. Nimic din ceea ce vom face nu poate compensa acest sacrificiu suprem. Am o mare strângere de inimă văzând că an de an numărul veteranilor de război este în continuă scădere”.
    În semn de înaltă prețuire, Primăria comunei Fitionești a oferit câte o plachetă de onoare veteranilor de război din localitate, respectiv generalul în rezervă Rogoz Gheorghe, locotenenții în rezervă Mihai Costică, Airinei Alexandru, Stănilă Neculai, Hranaceru Alexandru. „Este un gest simbolic prin care încercăm să arătăm respectul și recunoștința noastră față de bravii noștri eroi”, a mai spus primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu.

    Ziua Eroilor a fost marcată și la Cîrligele unde autoritățile locale au organizat un TeDeum și au depus coroane de flori la monumentele eroilor din localitate. Cu aceeași ocazie, primarul Åžtefan Moscu a premiat familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Fiecare familie a primit câte o diplomă, câte un buchet de flori dar și un premiu în bani. Este vorba de familiile Toader și Maria Istrate, Dumitru și Zinca Tudose, Petre și Emilia Gheață, Ghenadie și Maria Banu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?