Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Sute de polițiști, jandarmi și pompieri au asigurat ordinea în ziua votului


Câteva sute de polițiști au asigurat, ieri, paza și măsuri de ordine publică, pe durata desfășurări alegerilor locale. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Vrancea, este vorba de aproape 700 de polițiști, cărora li s-au alăturat câteva zeci de jandarmi. De asemenea, ordinea în secțiile de vot a fost asigurată și de pompieri.
Scopul acestor măsuri a fost menținerea ordinii, prevenirea unor evenimente negative, dar și buna desfășurare a procesului electoral. „Poliția Română a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică pe întreaga durată a desfășurării alegerilor locale. Aproape 700 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea vor fi angrenați în misiuni, pentru buna desfășurare a procesului electoral. Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secțiilor de votare, menținerea ordinii și siguranței publice, prevenirea unor evenimente negative precum și aplicarea cu fermitate, corectitudine și echidistanță a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii. Peste 400 de polițiști si 46 jandarmi se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine și liniște publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă. De asemenea, dintre cele 358 de  secții de votare constituite la nivelul judetului Vrancea, polițiștii vor asigura măsuri de pază și protecție la 192 de secții, jandarmii la 97 de secții de votare, pompierii la 64 secții, iar 5 secții vor fi păzite de alte structuri MAI. Totodată, pentru soluționarea solicitărilor și semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acționa, conform competențelor, 38 de polițiști, constituiți în 14 echipe operative”, se arată în comunicatul IPJ Vrancea.   
A fost stabilit și un efectiv de rezervă, alcătuit din 64 de polițiști, care a fost pregătit în permanență să acționeze, împreună cu jandarmii, în cazul în care situația o impunea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?