Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Secția de Oncologie a Spitalului Județean Focșani, ÎNCHISĂ. Medicul este în concediu


Vremuri grele pentru bolnavii de cancer din județul Vrancea care au nevoie de internare. Până pe 9 iunie, Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani este închisă. Și nu pentru că se face curățenie sau dezinfecție, ci pentru că medicul Lidia Groza, singurul oncolog de pe secție, se află în concediu. Iar specialistul oncolog din Policlinica Spitalului Județean, Mihaela Stegaru, nu poate prelua pacienți pe secție.
Potrivit surselor noastre, chiar vineri, o persoană grav bolnavă a ajuns la Oncologie, însă a găsit ușile încuiate, iar pe acestea un afiș prin care era informată că secția este închisă. Pacientul a fost trimis la Unitatea de Primire Urgențe Focșani, iar de acolo internat în cadrul Secției de Medicină Internă.
Directorul Spitalului Județean, Constantin Mândrilă, ne-a declarat că în situația în care un medic e plecat din secție mai multe zile, pacienții sunt redirecționați.  „Dacă oncologul se află în concediu sau e la vreun congres, urgențele sunt trimise la Secția de Interne sau la Hematologie”, a precizat directorul Constantin Mândrilă. 
La nivelul județului Vrancea sunt înregistrați aproximativ 6.000 de bolnavi de cancer, iar dintre aceștia peste 1.000 sunt femei diagnosticate cu cancer la sân.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?