Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Gimnastică artistică: Cătălina Ponor, singura șansă a României la medaliile CE 2016 de la Berna


A 31-a ediție a Campionatelor Europene feminine de gimnastică pentru senioare și junioare se desfășoară de miercuri până duminică la Berna cu participarea a 260 de sportive din 35 țări, inclusiv din România, care la această competiție se va baza pe Cătălina Ponor, septuplă campioană europeană, în lupta pentru medalii. La competiția senioarelor, România este reprezentată de Cătălina Ponor, Anamaria Ocolișan, Maria Holbură, Silvia Zarzu și Anda Butuc, antrenori — Lucian Sandu și Adela Popescu. În concurs și-au anunțat participarea 138 de senioare din 35 țări. Fiecare țară poate înscrie în competiție 5 gimnaste, 3 concurează la fiecare aparat și se iau în considerare 3 note. Din echipa României lipsesc Larisa Iordache, nerefăcută încă după accidentarea de la mână, Diana Bulimar, de asemenea în recuperare, Dora Vulcan și Laura Jurcă, ambele cu probleme medicale. În acest condiții, șansele României la medalii se bazează pe Cătălina Ponor în finalele pe aparate.
    În competiția rezervată junioarelor, unde participă 128 sportive din 32 țări, echipa României este formată din Alisia Botnaru, Ioana Crișan, Olivia Cîmpian, Denisa Golgota și Carmen Ghiciuc, antrenori Nicolae Forminte și Liliana Cosma. Din delegația României mai fac parte arbitrele Angela Cacoveanu și Olga Didilescu. România va evolua în concursul senioarelor în Subdiviziunea a 4-a, alături de Elveția, Marea Britanie, Spania, Belgia, Rusia, Italia și Germania, urmând să debuteze joi în concursul de calificări la echipe de la ora 18,30 (ora României). Sâmbătă 4 iunie are loc finala pe echipe, iar duminică 5 mai sunt programate finalele pe aparate.
    La junioare, România concurează miercuri 1 iunie în calificări în Subdiviziunea a 4-a, alături de Elveția, Italia, Rusia, Marea Britanie, Belgia, Franța și Germania, începând cu ora 19,00, zi în care va fi stabilit clasamentul final pe echipe și sportivele calificate în finalele individuale. Vineri se desfășoară finala la individual compus, iar duminică finalele pe aparate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?