Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Un șofer a acroșat cu remorca artizanală un biciclist, apoi a fugit de la locul accidentului


Un accident rutier petrecut sâmbătă după-amiază, în comuna Răstoaca, putea să aibă un deznodământ tragic. Un bărbat în vârstă de 46 ani, în timp ce conducea un tractor cu remorcă, a acroșat un biciclist care circula regulamentar. Potrivit polițiștilor, conducătorul tractorului a efectuat eronat manevra de depășire, „agățând” cu încărcătura din remorcă pe biciclist, un bărbat în vârstă de 81 ani. Din fericire, bătrânul nu a fost rănit grav, însă conducătorul tractorului a părăsit locul accidentului, fiind depistat de polițiști, tot pe raza comunei. Se pare că acesta nu deținea permis de conducere corespunzător, iar remorca pe care o tracta era neînmatriculată.
    Polițiștii i-au supus pe ambii bărbați implicați în accident la testul cu aparatul etilotest, în urma căruia s-a stabilit că biciclistul avea o alcoolemie de 0,14 alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii au întocmit dosar penal. „La data de 29 mai a.c., ora 14.50, pe DN 23 Răstoaca, un bărbat de 46 ani, din localitate, în timp ce conducea un tractor care tracta o remorcă confecționată artizanal neînmatriculată/ neînregistrată, a efectuat manevra de depășire a unei biciclete, fără să se asigure, acroșându-l pe biciclistul de 81 de ani. Bătrânul a fost acroșat cu încărcătura din baloți de paie care depășea gabaritul remorcii. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind depistat ulterior pe raza comunei Răstoaca. Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, biciclistul având o alcoolemie de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul tractorului nu deținea categoria de permis de conducere corespunzătoare pentru a conduce pe drumurile publice ansamblul auto implicat în accident. În cauză a fost întocmit dosar penal”, au transmis oamenii legii, prin intermediul unui comunicat de presă.
    Un alt accident a avut loc ieri. De data aceasta, se pare că oboseala a fost cauza principală a evenimentului. Accidentul s-a produs în apropierea localității Haret. Un bărbat de 31 ani, din Constanța, a adormit la volanul autoturismului pe care-l conducea, spun oamenii legii, intrând pe contrasens și acroșând un alt autoturism. Cei doi conducători și alți doi pasageri au fost răniți în urma coliziunii, polițiștii continuând cercetările pentru a stabili exact felul în care s-a produs evenimentul. „La data de 30 mai a.c., ora 02.06, pe DN 2 E 85, în afara localității Haret, un bărbat de 31 ani, din municipiul Constanța, județul Constanța, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul oboselii a adormit și a pătruns pe contrasens intrând în coliziune frontală cu alt autoturism. În urma impactului a rezultat rănirea celor doi conducători auto, precum și a altor doi pasageri. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, se arată în comunicatul IPJ Vrancea.
    La Vidra, un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice a pierdut controlul autoturismului pe care-l conducea, părăsind partea carosabilă, din care a rezultat rănirea ușoară a doi pasageri și avarierea mașinii. „La data de 28 mai a.c., un bărbat de 46 ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2D în localitatea Vidra, pe direcția Valea-Sării-Focșani și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul autovehiculului, a părăsit partea carosabilă, ieșind în decor pe partea dreaptă a sensului de deplasare. În urma impactului a rezultat avarierea autovehiculului precum și vătămarea corporală ușoară a doi pasageri. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i recoltate și mostre în vederea determinării alcoolemiei”, au mai transmis polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?