Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Liberalii-pedeliști fără Dumnezeu, de la promisiuni electorale în biserici la huiduieli în timpul slujbei religioase


În aprilie 2008, scriam despre liberalii fără Dumnezeu, care au vizitat, în zi de sărbătoare, bisericile din localitățile de pe Valea Putnei. Nu s-au dus însă să se roage ori să admire arta iconarilor. Ei ieșiseră la vânătoare de voturi chiar în locurile sfinte. Armele lor: promisiunile goale, minciunile sfruntate, câțiva arginți. Å¢intele imediate: preoții, cărora le promiteau sprijin financiar, dacă vor reuși să aducă între 100 și 200 de adeziuni la PNL, dar și dacă slujitorii bisericii vor face în așa fel încât oamenii să voteze cu liberalii la alegerile locale. Faptul că lupul își schimbă părul, dar năravul ba, este demonstrat clar de „noul” și „marele” PNL, care în 2016 îi include pe foștii pedeliști portocalii, cei care au închis spitale, care au tăiat pensii și salariile cu 25%, care au crescut TVA-ul.
    Am asistat duminică la unul dintre cele mai urâte momente din această campanie electorală, când, la Gura Caliței, câțiva liberali au huiduit în timpul slujbei religioase ocazionate de inaugurarea unui drum local și a două poduri. „Ceea ce au făcut acești oameni, și mă refer la cei câțiva care au fluierat și huiduit în timpul slujbei, este lipsă de respect față de oameni, față de reprezentanții administrației și față de Dumnezeu”, a spus preotul Gheorghiță Crihan, unul dintre cei trei preoți care au oficiat slujba religioasă. Ce respect și față de cine să aibă liberalii-pedeliști, care au dus oamenii la disperare prin măsurile draconice pe care le-au luat? Ce respect să aibă față de reprezentanții administrației, când ei au făcut terenuri de fotbal în pantă și parcuri în păduri, când guvernele pedeliste s-au opus oricărei investiții în județul Vrancea? Ce respect să aibă față de Dumnezeu, când ei fac campanie electorală în biserici și fluieră în timpul slujbei?
    Ce respect să ai față de biserică, instituția în care românii au cea mai mare încredere, când te opui, așa cum au făcut liberalii-pedeliști, alocării de fonduri pentru Catedrala Ortodoxă din Focșani, când îți critici contracandidații pentru că au participat la slujba de Florii și de Înviere? Creștinii merg la biserică, participă la slujbe, aprind lumânări, se închină și înalță rugăciuni, ajută pe cât pot Biserica, temelia statului românesc. În niciun caz nu huiduiesc. În niciun caz nu fluieră. Doar liberalii-pedeliști fără Dumnezeu fac așa ceva. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?