Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

”Dumnezeu face minuni prin oameni!”


Roberta Ionela Ignat poate avea în curând căruciorul care să-i facă viața ceva mai ușoară!
Roberta Ionela Ignat, fata de 12 ani, elevă în clasa a V-a B la Școala Nicolae Iorga, diagnosticată cu tetrapareză spastică și nevoită să-și ducă viața, practic, într-un cărucior pentru persoane cu dizabilități, are un motiv de bucurie: au fost colectați banii cu care poate avea, în curând, un cărucior performant! Împreună cu Roberta trăiesc bucuria – atâta câtă poate fi într-n caz ca al său, familia și toți cei care într-un fel sau altul, mai mult ori mai puțin, și au ajutat la rotunjirea sumei de 20.000 de lei, prețul unui cărucior standard! O mai mare parte din acești bani – 8.000 de lei – a venit prin implicarea Consiliului Județean Vrancea. Pentru câteva necesare adaptări, ar mai fi nevoie de ceva bani, suma totală fiind de 21.656 lei! „În acest moment, situația este următoarea, mi-a spus mama Robertei, doamna Cristina Ignat. Am vorbit cu cei de la Motivation – fundație creată pentru a veni în sprijinul copiilor cu dizabilități din România, n. n.. Ei urmează să ne trimită factura proformă, în baza căreia să achităm jumătate din sumă, după care emit comanda la producător, apoi virăm întreaga sumă. Sper ca într-o lună Roberta să aibă un nou cărucior. Vă rog să-mi permiteți să adresez acum mulțumirile Robertei, ale întregii noastre familii, tuturor celor care ne-au ajutat în încercarea noastră, din momentul în care am lansat un apel pe facebook, continuând cu spectacolul de caritate de la Ateneu, cu jocul de handbal pentru Roberta, cu multele donații de la prieteni sau doar cunoscuți, la persoane necunoscute și care au dorit să rămână așa. Atunci când aveam 12.000 de lei, înainte de Paști, am fost sunată de la Consiliul Județean, ne-am întâlnit acolo, și dumnealor s-au implicat pentru completarea sumei până la 20.000 de lei. S-au autosesizat, nu am mers noi să cerem ceva. De aceea, îi adresez în mod special mulțumiri domnului Oprișan, tot așa cum le mulțumesc lui Adrian Toma și familiei sale, mereu alături de noi, doamnei Mirela Mihu, cadrelor didactice, elevilor de la școlile Nicolae Iorga și Alexandru Vlahuță, părinților acestora, echipei de handbal și spectatorilor care au donat la acel meci, în mod deosebit doamnei diriginte Corina Chirilă!”
Doamna profesoară Corina Chirilă, cea care inițiat proiectul de colectare de fonduri pentru Roberta, mi-a spus, la rândul său: „A dat bunul Dumnezeu și s-a împlinit și visul acesta! Este minunat că s-au găsit atâția oameni de bine și într-un timp atât de scurt să ajungem să comandăm căruciorul! Ne-am cam împotmolit după ce reușiserăm să adunăm 12.000 de lei, dar s-a întâmplat că am primit un telefon de la Consiliul Județean, am fost întrebați de câți bani mai este nevoie și urmarea o știți: am primit încă 8.000 de lei cu care am întregit cei 20.000 de lei strict necesari! Au fost foarte multe donații, pentru care mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături. De fapt au fost alături de minunata fată care este Roberta!”
Titlul articolului mi-a fost sugerat de o postare pe facebook a nașei Robertei, Cati Piciu, cea de la care am început documentarea materialului de presă despre acest caz, din Monitorul de Vrancea, de miercuri, 27 aprilie. Cu voia – presupusă – a autoarei reiau din postare: ” Dumnezeu face minuni prin oameni și astfel, de la o scânteie, s-a „aprins focul ” și cu această ocazie s-a reușit strângerea de fonduri necesare finuței mele, Roberta Ionela Ignat, cu tetrapareza spastică, pentru achiziționarea caruțului verticalizator. În foarte scurt timp, ea se va bucura de acesta alături de familia ei minunată, care nu a contenit din a-i da o educație bună Robertei și a o duce la școală. Toți cei care ați participat la acest proiect, demarat de doamna dirigintă Corina Chirilă, (căreia îi mulțumim din suflet) și ați pus mână de la mână, sunteți minunați! Să vă dea Dumnezeu multă sănătate și spor în toate! Printre aceste persoane se numără și domnul Marian Oprișan. Tuturor, vă mulțumim!”       

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?