Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : O autocisternă s-a răsturnat pe E85. Șoferul a fost grav rănit


O autocisternă s-a răsturnat ieri dimineață pe DN 2 E85, la ieșirea din Golești către București, blocând o bandă de circulație, pe sensul de mers Buzău – Focșani. În urma evenimentului, șoferul autocisternei, în vârstă de 65 de ani, Vasile C., din Zalău, care ar fi adormit la volan, a fost rănit și a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani pentru îngrijiri medicale. Evenimentul rutier s-a produs puțin după ora 5.30. Autocisterna se deplasa către București, iar la ieșirea din Golești, înainte de pod, șoferul ar fi ațipit la volan, a pătruns pe sensul opus, după care s-a răsturnat în afara părții carosabile. Totuși, o parte din autocisternă a rămas pe partea carosabilă, situație care a îngreunat traficul rutier.
    Imediat după ce s-a anunțat evenimentul rutier, la fața locului au ajuns polițiști de la Serviciul Poliției Rutiere și pompierii. Aceștia din urmă au asigurat măsurile specifice de prevenire și gestionare a posibilelor situații de urgență, iar paramedicii i-au acordat șoferului primul ajutor și l-au transportat apoi la spital. „În cursul dimineții de joi, 19 mai a.c., pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Anghel Saligny» al Județului Vrancea au fost alertați pentru a interveni la un accident rutier pe DN 2, la ieșire din localitatea Golești, pe sensul de mers spre București, în urma căruia o autocisternă s-a răsturnat. În cel mai scurt timp, la fața locului s-au deplasat 15 subofițeri cu 2 autospeciale de stingere a incendiilor cu apă și spumă, 1 autospecială de descarcerare și 1 ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că autocisterna era răsturnată pe o parte, blocând o bandă a DN 2, (…), iar aceasta nu transporta încărcătură și au asigurat măsurile specifice de prevenire și gestionare a posibilelor situații de urgență. Echipajul S.M.U.R.D. a acordat primul ajutor calificat unei victime, șoferul autocisternei, un bărbat în vârstă de 65 de ani, care acuza dureri de cap, torace și coloană vertebrală, iar apoi acesta a fost transportat la unitatea de primire urgențe din Focșani. O autospecială de stingere a incendiilor cu apă și spumă a rămas la fața locului pentru asigurarea zonei, până în momentul în care autocisterna a fost repusă pe roți”, a precizat locotenent Paul Bîndar de la Biroul de Presă al ISU Vrancea.
    Polițiștii au întocmit dosar penal de cercetare pentru vătămare corporală din culpă, urmând să facă în continuare verificări și să stabilească cu exactitate care a fost cauza accidentului. Primele date arată că evenimentul rutier s-a produs pe fondul oboselii la volan. „Accidentul s-a produs la ora 05.40, pe raza comunei Golești. Un bărbat din Zalău, în timp ce conducea o cisternă, pe fondul oboselii la volan a pătruns pe sensul opus și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a șoferului”, ne-a spus inspector principal Aurel Cristian de la Serviciul Poliției Rutiere Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?