Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

„Dinamica cuplului modern” și „Hiperactivitatea cu deficit de atenție la copii” – workshop-uri pentru psihologi, medici, profesori, asistenți sociali


Două work-shop-uri de formare profesională continuă, destinate psihologilor, asistenților sociali, medicilor și cadrelor didactice, vor avea loc pe 22, respectiv 28 mai, la sediul Institutului SPER din capitală. Ambele cursuri costă 250 de lei, psihologii primind, în urma participării, câte 10 credite din partea Colegiului Psihologilor din România (COPSI).
    Primul work-shop are ca temă „Dinamica cuplului modern” și are ca obiectiv general cunoașterea factorilor care contribuie la dinamica relației de cuplu, a blocajelor care apar în relația de cuplu, împreună cu căutarea resurselor pentru o bună funcționare a relației în cuplu pe termen îndelungat. Workshopul are la bază modelul integrativ bio-psiho-socio-cultural integrat abordării umaniste în psihologie. „Cuplul modern a trecut la o nouă etapă în care existența lui ține de cât de bine ne cunoaștem pe noi înșine, pe celălat și, mai ales, cât de mult putem să ne armonizăm nevoile, idealurile, rolurile, sau cât de bine putem gestiona emoțiile negative pentru a face față frustrării, dezamăgirii sau durerii, atunci când ele apar în firescul vieții”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Printre obiectivele specifice ale acestui work-shop se numără: prezentarea  teoretică al modelului bio-psiho-socio-cultural al cuplului/familiei în societatea actuală și înțelegera mecanismelor de psiho-dinamică relațională; abordarea practică a dimensiunii psihologice și sociale a cuplului ținând cont de înțelegerea mecanismelor de psiho-dinamică relațională; exerciții practice care au ca obiectiv identificarea blocajelor de relaționare în cuplu și a tiparelor de atașament;  conștientizarea și analiza tiparelor de atașament în cuplu, cu infuențe asupra intimității în cuplu; exerciții practice care au ca obiectiv identificarea resurselor recuperatorii, învățarea unor modalități de comunicare deblocante; dezvoltarea abilităților de a gestiona emoțiile negative în cuplu precum și a celor de susținere și creștere a încrederii în cuplu. „Pot participa la workshop psihologi, psihiatri, medici, persoane care lucrează în învățământ, cercetare, ONG-uri, cursanți în formare în psihoterapie. Persoanele care pot primi credite, conform COPSI, sunt psihologii cu atestat de liberă practică. Alături de psihologi pot participa studenți și alți specialiști, însă fără a primi credite. Pentru înscrieri și alte informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: alincotiga@gmail.com. Ocuparea locurilor se face în ordinea efectuării plății. Pe ordinul de plată menționați numele workshop-ului și data în care are loc. Vă rugăm să trimiteți dovada achitării taxei la adresa de e-mail:  alincotiga@gmail.com”, se detaliază în comunicat, precizându-se că  taxa se achită în contul bancar deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Izvor: RO 51 RNCB 0081 0105 8423 0001, SC SPER Unific Transform SRL
    Cursul va fi susținut de Alin Cristinel Cotigă, doctor în psihologie, MD, psiholog clinician principal și supervizor, consilier principal, formator și supervizor, psihoterapeut autonom – psihoterapie experiențială individuală, a cuplului și a familiei, dezvoltare personală individuală și de grup, specialist în psihologie prenatală și teoria atașamentului, specialist în psihologia cuplului și a familiei, stagii de documentare în Germania, Canada, cercetător postdoctoral al Universității din București, lector invitat la UQAM, Canada, lector universitar doctor asociat la Darmstadt University of Applied Sciences, Germania.
 
Strategii de diagnostic clinic și intervenție la copiii hiperactivi cu deficit de atenție

    Work-shop-ul ce va avea loc pe data de 28 mai a.c. are ca temă „Hiperactivitatea cu deficit de atenție la copil: strategii de diagnostic clinic și de intervenție psihoterapeutică”, este organizat de Societatea de Psihoterapie Experiențială Română și o va avea ca formator pe profesorul universitar Geanina Cucu-Ciuhan, doctor în psihologie, MD, psihoterapeut formator și supervizor PEU Prof. Univ. dr. la Universitatea Pitești, cu competențe în psihopatologie și psihologie clinică, psihoterapie și consiliere experiențială a copilului, cuplului și familiei.
    Workshop-ul are ca scop dezvoltarea unor abilități de diagnostic clinic și de intervenție psihoterapeutică țintite pe particularitățile copiilor cu hiperactivitate și deficit de atenție. În cadrul cursului vor fi abordate teme precum: descrierea și explicarea tabloului clinic al hiperactivității cu deficit de atenție la copil; identificarea și utilizarea adecvată a instrumentelor de psihodiagnostic clinic specializate: anamneza, interviul clinic, testarea copilului în contextul familiei, scalele de evaluare cu ancore comportamentale, Scala KID-SCID pentru ADHD, exerciții dinamice de diagnostic experiențial; analiza și evaluarea corectă a demersului de diagnostic clinic și a modului în care sunt derivate concluziile și conceptualizarea clinică corectă a cazului; intervenție psihoterapeutică în context familial și școlar pentru copiii cu ADHD. 
„Vor fi prezentate studii de caz, înregistrări video, planuri țintite de intervenție psihoterapeutică. Participanților li se vor oferi instrumente de psihodiagnostic specializate (model de anamneză pentru ADHD, scale de evaluare cu ancore comportamentale, model de interviu clinic etc.). Pot participa la work-shop psihologi, psihiatri, medici, persoane care lucrează în învățământ, cercetare, ONG-uri, cursanți în formare în psihoterapie. Pentru înscrieri vă trimiteți un mail la adresa: geaninaciuhan@gmail.com. Ocuparea locurilor se face în ordinea efectuării plății. Vă rugăm să trimiteți dovada achitării taxei la adresa de e-mail: geaninaciuhan@gmail.com”, au transmis organizatorii, menționând că taxa de participare de 250 de lei trebuie achitată în contul deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Izvor: RO 51 RNCB 0081 0105 8423 0001, SC SPER Unific Transform SRL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?