Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Inspectoratul Școlar Județean rămâne FĂRĂ ȘEF


Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea nu are nici acum șef cu acte în regulă. La sediul Ministerului Educației Naționale s-a desfășurat, vineri, concursul pentru ocuparea funcției de inspector școlar general, fiind înscrise două candidate, respectiv profesoarele Lidia Dumbravă și Livia Marcu. Niciuna dintre cele două candidate nu a trecut testul, după cum ne-a spus chiar profesoara Lidia Dumbravă. Ambele au luat note de trecere la proba scrisă, însă au picat la interviu. „Așa este, nu am promovat niciuna interviul. Nu știu dacă a fost greu, evaluarea au făcut-o alții”, ne-a spus Lidia Dumbravă.
În perioada următoare, reprezentanții Ministerului Educației vor trebui să numească un nou șef la ISJ Vrancea. Asta deoarece, potrivit regulamentului, Lidia Dumbravă nu mai poate îndeplini funcția de inspector școlar general în interimat. De altfel, nici dacă nu se înscria la concurs nu mai putea rămâne pe funcție. „O persoană care în prezent ocupă funcția de inspector școlar general, inspector școlar general-adjunct sau director al Casei Corpului Didactic și nu s-a prezentat la concurs nu va putea ocupa prin delegare funcția în cazul în care rămâne vacantă. Totodată, nicio persoană care nu a promovat concursul nu va putea fi numită în funcția de inspector școlar general sau adjunct”, se precizează în regulament.
Prin urmare, Lidia Dumbravă se așteaptă să fie schimbată din funcție, în perioada următoare. Ea s-a înscris și la concursul pentru ocuparea funcției de inspector școlar general adjunct, Vrancea fiind programată la concurs pe 9 iunie. „Probabil va fi numit altcineva în locul meu în cel mai scurt timp. Nu știu exact când, deoarece trebuie să treacă perioada de contestații (la examenul de ocuparea a funcției de inspector școlar general-n.r.). Ar trebui să fiu prezentă și la concursul pentru funcția de inspector școlar general adjunct, teoretic. Nu știu dacă mă voi prezenta”, ne-a mai spus Lidia Dumbravă.
Examenul de vineri a fost supravegheat video, pentru ca imaginile să poată fi analizate în caz că vor fi contestații. 

24 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?