Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Două autocare S-AU CIOCNIT pe DN 2D, NOUĂ persoane au fost rănite


Nouă persoane au fost rănite într-un accident în care au fost implicate două autocare aparținând aceleași firme, respectiv Transbus Codreanu. Accidentul s-a produs pe DN 2 D, aproape de limita cu județul Covasna, în timp ce unul dintre autocare se îndrepta spre Brașov, iar celălalt venea către Focșani. 
Într-o curbă, șoferul autocarului care venea dinspre Brașov a pătruns pe contrasens și s-a ciocnit cu cel care plecase din Focșani. Accidentul a fost anunțat la ora 11.20, iar la fața locului au ajuns 7 ambulanțe SMURD și SAJ din Vrancea și din Covasna, polițiști, dar și voluntari de la Tulnici. La fața locului au fost găsite 8 persoane rănite, un copil fiind dus la un spital din județul Covasna înainte ca echipajele să ajungă la locul accidentului. Răniților, care s-au speriat de moarte, li s-au acordat primele îngrijiri la fața locului, după care au fost transportați la spitale din Vrancea și Covasna pentru investigații suplimentare. De asemenea, alți răniți au plecat de la locul accidentului pe propria răspundere, cu mașini de ocazie.
    „9 persoane au fost transportate la unitățile de primire urgențe din Vrancea și Covasna în urma unui accident rutier produs între două autocare, vineri, 13 mai a.c., pe DN 2D, între localitatea Greșu și limita de județ cu Covasna. Evenimentul rutier în care au fost implicate două autocare a fost anunțat în jurul orei 11.20, prin intermediul numărului unic de urgență 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanță. La fața locului s-au deplasat 4 echipaje SMURD (2 ISU Vrancea, 2 ISU Covasna) și 3 ambulanțe SAJ (2 SAJ Vrancea, 1 SAJ Covasna), cât și o autospecială de stingere a incendiilor cu apă și spumă din cadrul SVSU Tulnici. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, victimele prezentau traumatisme care nu le puneau viața în pericol, două dintre acestea având traumatism la nivelul gambei, una cu traumatism toracic, una cu traumatism abdominal și restul cu traumatisme ușoare. Echipajele SMURD și ambulanțele SAJ prezente la fața locului au acordat primele îngrijiri medicale și au transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească 8 victime, iar 1 victimă a fost transportată prin mijloace proprii, înainte de ajungerea forțelor de intervenție, la unitatea de primire urgențe din Târgul Secuiesc”, a precizat locotenent Paul Bîndar, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

    Polițiștii Serviciului Rutier spun că vinovat de producerea accidentului ar fi un bărbat din Brașov, Neculae P., care din motive necunoscute încă a pierdut controlul autocarului într-o curbă la dreapta și a pătruns pe sensul opus, intrând în coliziune cu un alt autocar, de la aceeași firmă, condus de Violeta D., din comuna Tâmboiești. „Accidentul s-a produs la ora 11.20, pe DN 2 D, pe raza localității Greșu. Din primele cercetări s-a stabilit că un bărbat de 68 de ani, din Brașov, în timp ce conducea uu autocar dinspre Brașov către Focșani, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un alt autocar, de la aceeași firmă de transport, care era condus de o femeie din comuna Tâmboiești și care circula din sens opus. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a trei persoane și rănirea ușoară a altora. A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și se efectuează în continuare cercetări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul”, ne-a spus comisarul șef Adrian Huzum de la Serviciul Poliției Rutiere Vrancea.
    Traficul rutier pe drumul care leagă Vrancea de Brașov s-a desfășurat cu dificultate aproximativ două ore, pe câte un fir alternativ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?