Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

RUȘINE liberalilor! Nu puteți cumpăra voturile părinților, oferind înghețată copiilor


Liberalii au făcut ieri unul dintre cele mai jenante gesturi din această campanie electorală. După ce, în perioada pre-electorală, candidatul lor s-a ocupat cu împărțirea de ghivece, luni, peneliștii au încercat să confiște o manifestare tradițională, organizată de opt ani de Consiliul Județean. Este vorba despre EuroCross-ul Vrancei, la care au participat zeci de copii. Liberalii, a căror prezență nu avea nicio justificare în Piața Unirii, alta decât una electorală, s-au oferit să le cumpere copiilor înghețată. 
 Dialogul purtat între candidat și oamenii din echipa lui este unul penibil, demn poate doar să inspire satira politică. Vi-l redăm pentru a vă face o idee cât de „corecți”, cât de „onorabili” sunt acești oameni: „Ah, ce rău îmi pare că nu pot să le ofer copiilor o înghețată, să mai afle lumea … de mine… de noi…merge pe căldura asta.  Aș da înghețată la toți copiii, dar știți cu legea….”, s-a plâns candidatul. „Lasă șefu că mă duc eu cu copiii la chioșc și le dau înghețată că eu….nu e problemă”, a intervenit unul dintre peneliști. Zis și făcut. Imediat, liberalii în costum au mers la copii și le-au spus că primesc o înghețată pentru efortul lor, cu condiția să meargă la chioșcul din Piața Unirii, ceea ce s-a și întâmplat. 
 Gestul peneliștilor s-a vrut unul nobil, dar în realitate a vizat nu o răsplată a copiilor, ci cumpărarea voturilor părinților acestora. Este ceva nedemn, rușinos, care aruncă încă o pată pe campania peneliștilor ce nu au înțeles nici în anul de grație 2016 că nu cu ghivece și înghețată îi convingi pe oameni, ci cu mesaje clare și concrete privind infrastructura, locurile de muncă, serviciile publice și așa mai departe.
 Peneliștii nu s-au oprit aici, probabil au vrut să atingă ieri culmea ridicolului. Practic, premierea copiilor nu s-a putut desfășura în condiții decente deoarece candidatul liberal a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a o boicota. A făcut poze cu copiii, s-a urcat inclusiv pe podiumul de premiere, atenție! pe locul III, probabil același pe care îl va obține în urma alegerilor din 5 iunie. Cât de jenant! 
 Liberalilor le lipsește decența, le lipsește respectul față de instituțiile europene, naționale, locale și, ceea ce este cel mai grav, se folosesc de copii! Este un gest de neiertat, care cu siguranță va fi sancționat la vot de către focșăneni. 

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?