Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Jodie Foster și-a inaugurat steaua pe Hollywood Boulevard


Actrița Jodie Foster, laureată a două premii Oscar, și-a inaugurat miercuri steaua pe celebrul Hollywood Walk of Fame din Los Angeles, dezvăluind că atunci când era copil și chiar când era deja actriță mama ei îi interzicea să se ducă pe acest bulevard, relatează AFP. Vedeta Kristen Stewart, prietena ei care a jucat rolul fiicei sale în filmul ‘Panic Room’, a fost cea cea care i-a prezentat steaua în fața legendarului TCL Chinese Theatre de pe Hollywood Boulevard. „Am crescut la câteva case distanță (…) și trebuia să trec zilnic pe aici ca să mă duc la școală”, a povestit actrița admiratorilor săi. „Mama îmi spunea că dacă mă găsește vreodată zăbovind pe această stradă, să nu mă mai întorc acasă”, a povestit actrița în vârstă de 53 de ani.
    Jodie Foster a câștigat primul său Oscar în 1989, pentru rolul unei tinere femei victimă a unui viol colectiv într-un bar, în filmul „Accused” (Acuzata), în care a jucat alături de Kelly McGillis, care o interpreta pe avocata sa. A doua statuetă a obținut-o pentru rolul agentei FBI Clarice Starling în filmul „Tăcerea Mieilor” (1991), în care magistralul Anthony Hopkins a fost recompensat la rândul său cu un Oscar pentru rolul masculin.
Jodie Foster a fost nominalizată prima oară la premiile Oscar pentru rolul unei prostituate pre-adolescente în ‘Taxi Driver’, al lui Martin Scorsese, când avea doar 14 ani, și în 1995 pentru ‘Nell’.

    Kristen Stewart, vedeta din seria de filme de succes ‘Twilight’, a povestit că Jodie Foster este actrița ei preferată datorită filmului ‘Taxi Driver’. Făcând aluzie la vocile care au criticat faptul că reputata actriță a fost recompensată atât de târziu cu o stea, Jodie Foster a glumit, spunând că spera să primească această onoare în calitate de regizor. Realizatoare a mai multor filme, ea va lansa curând pe ecrane cea mai recentă producție a sa, ‘Money Monster’, un thriller cu George Clooney și Julia Roberts în rolurile principale. Jodie Foster, care prin discursul său de la premiile Golden Globes din 2013 și-a făcut ‘un coming out’ oficial, este căsătorită cu fotografa Alexandra Hedison din 2014. Ea are doi copii, Charlie și Christopher, concepuți prin fertilizare in vitro când era împreună cu fosta ei parteneră Cydney Bernard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?