Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Handbal: Isabelle Gullden (CSM București), desemnată cea mai bună jucătoare a lunii aprilie de EHF


Handbalista suedeză Isabelle Gullden, de la CSM București, a fost desemnată cea mai bună jucătoare lunii aprilie de către Federația Europeană de Handbal (EHF), după ce a condus-o pe campioana României la turneul Final Four al Ligii Campionilor. Centrul scandinav a fost una dintre eroinele echipei antrenate de Kim Rasmussen, care a pus capăt seriei de victorii a formației ruse Rostov pe Don, pe care a învins-o atât la București, cât și în deplasare, în sferturile de finală ale competiției.
Gullden, desemnată cea mai bună jucătoare a Campionatului European din 2014, a câștigat disputa pe luna aprilie cu Heidi Loke (Gyori Audi ETO KC/Norvegia), Cristina Neagu (Buducnost Podgorica/România) și cu viitoarea sa adversară din semifinalele Ligii Campionilor, portarul Amandine Leynaud (Vardar Skopje/Franța). De asemenea, a fost nominalizată pentru acest titlu și rusoaica Ekaterina Ilina (Rostov).
    Isabelle Gullden poate deveni golghetera Ligii Campionilor EHF în acest sezon, având 89 de goluri marcate până acum, dar ambele jucătoare care o devansează în clasament, Ilina (97 goluri) și Nora Mork (Larvik/93 goluri), nu mai sunt în competiție. „Aprilie a fost o lună foarte bună pentru mine și pentru CSM, obținând și calificarea cu naționala Suediei la Jocurile Olimpice. Meciurile cu Rostov au fost grele și sunt foarte bucuroasă că am reușit surpriza. Nu mă așteptam să primesc acest premiu, este o mare onoare pentru mine”, a declarat Gullden, citată de site-ul EHF.
    Jucătoarea scandinavă a primit astfel, cu doar câteva zile înainte de turneul EHF FINAL4 de la Budapesta un plus de încredere: „Vreau ca luna mai să fie chiar mai bună, sunt ca un copil care așteaptă un cadou înaintea semifinalei. Ar fi extraordinar să încheiem sezonul la cel mai înalt nivel și sper să avem o evoluție bună la Budapesta.” La masculin, cel mai bun handbalist al lunii aprilie a fost declarat germanul Dominik Klein (THW Kiel), autor a 14 goluri în sfertul de finală cu FC Barcelona Lassa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?