Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Lucian Bute nu se gândește încă la retragere


Boxerul român Lucian Bute, care în weekend a ratat titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, după ce a terminat la egalitate cu suedezul de origine gambiană Badou Jack, a mărturisit că nu se gândește încă la retragere, scrie ziarul canadian La Presse.
Deși are 36 de ani, iar în disputa cu Badou Jack a părut uneori lipsit de energie, Lucian Bute nu are de gând să se retragă în viitorul apropiat. Întrebat marți, într-o conferință de presă, în legătură cu viitorul său, românul a promis că va fi văzut din nou în ring. Lucian Bute are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal și 3 înfrângeri la profesioniști.
De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în fața englezului Carl Froch, românul a câștigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în fața canadianului Jean Pascal, în 2014, înainte de a fi învins la puncte de James DeGale, anul trecut în luna noiembrie, în alt meci pentru titlu (IBF). „Unii mi-au zis să mă retrag după meciul cu Froch. Alții după cel cu Pascal. Contra lui DeGale am arătat că fac față, iar cu Badou Jack am făcut meci egal. E decizia mea. Eu voi hotărî când va fi timpul să mă retrag”, a spus Bute. „Am reușit două meciuri foarte echilibrate împotriva a doi campioni. Cred că mai fac față și mai am lucruri de arătat. Am chef să continui. Nu sunt terminat. Am chef să continui antrenamentele. Când voi hotărî să mă retrag, o voi face o dată pentru totdeauna”, a adăugat el.
Bute a dat de înțeles că ar putea lupta din nou la toamnă, pentru a vedea de ce mai este în stare, astfel că lumea nu ar trebui să se aștepte la un nou meci pentru titlul mondial. Promotorul Yvon Michel a afirmat: „Are nevoie de un meci ca să-și verifice viteza, forța, felul cum lovește și echilibrul”. Rămâne de văzut cine va asigura promovarea unui asemenea duel. Contra lui Badou Jack, Bute a disputat ultimul meci prevăzut în contractul cu InterBox, promotorul său dintotdeauna. Dacă în trecut el își negocia singur contractele, din 2015 el a încredințat această sarcină managerului Al Haymon.
Deși mai are până la retragere, Bute a ales deja să se ocupe de destinele unor tineri pugiliști, toți români, Flavius Biea și frații Dario și Bruno Bredicean. „Îmi pregătesc viitorul. N-am nicio idee cât timp îmi rămâne ca boxer profesionist. (…) Boxez de când am 20 de ani și iubesc acest sport. E clar că vreau să fiu implicat în acest sport ca agent sau promotor”, a dezvăluit fostul campion mondial. De altfel, Flavius Biea va fi în acțiune pe 24 mai, la viitoarea gală a seriei Grupului Yvon Michel, la Cazinoul din Montreal.
Yvon Michel a spus despre noul rol al lui Bute: „Îl sfătuiesc să se asocieze cu boxeri foarte, foarte talentați. Puțin contează personalitatea, dacă boxerii tăi nu sunt capabili să câștige, nu vei putea avansa. Trebuie bine susținuți. E prima condiție în afara talentului. Cu experiența lui, trebuie să fie capabil să le dea sfaturi nu doar despre box, ci și despre viață în general”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?