Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Copaci a vrut în libertate pe cauțiune, dar judecătorii i-au respins cererea


Mihai Copaci (FOTO), fostul șef al CAS Vrancea, judecat în stare de arest preventiv pentru luare de mită, a încercat să-și plătească libertatea. La finele lunii trecute, el a cerut la Tribunalul Brăila ca măsura arestului preventiv să-i fie înlocuită cu cea a controlului judiciar pe cauțiune. Instanța nu i-a admis solicitarea. „Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauțiune. Cu drept de contestație în 48 ore de la comunicare”, se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Brăila. Nemulțumit fiind, Copaci a făcut contestație,  care s-a judecat ieri la Curtea de Apel Galați. Nici aici magistrații nu au fost mai indulgenți. Judecătorul cauzei a respins contestația ca nefondată.
    Copaci a ajuns în arest la finele lunii februarie, după un flagrant, în timpul căruia ar fi primit mită suma de 1.000 euro. Dosarul a fost trimis de DNA la Tribunalul Vrancea spre judecată, dar Copaci a cerut strămutarea. Cererea i-a fost admisă, urmând ca dosarul să fie judecat la Tribunalul Brăila. 
În rechizitoriul procurorilor se arăta că fostul șef al CAS Vrancea nu ar fi primit doar o mie de euro. Anchetatorii au susținut că acesta ar fi primit în total 3.000 euro și 3.500 lei de la o persoană din conducerea unui spital. Conform rechizitoriului, Copaci primea șpaga în biroul său de la CAS, dar și în parcarea Direcției de Sănătate Publică Vrancea. Banii ar fi fost primiți pentru ca, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, să asigure bugetarea corespunzătoare a spitalului, prin contractele încheiate în acest sens între casa de asigurări și spital.
Potrivit înțelegerii, Copaci urma să primească lunar suma de 1.000 de euro. Ca urmare, în lunile aprilie și mai 2015, președintele CAS Vrancea a primit câte 1.000 de euro (în total 2.000 de euro), de fiecare dată sumele fiindu-i date în biroul acestuia din sediul CAS Vrancea. Ulterior, din cauza lipsei de disponibilități, spun procurorii, persoana din conducerea spitalului nu a mai putut respecta înțelegerea, făcând plăți sporadic, respectiv 2.000 de lei în luna august sau septembrie 2015 (în parcarea DSP Vrancea), 1.500 de lei în luna decembrie 2015 (de asemenea în biroul lui Copaci Mihail din sediul CAS Vrancea).

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?