Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Şah clasic– Premieră absolută: Vrancea, doi campioni naţionali – Mălina-Andreea Aciu şi Cătălin-Lucian Pătraşcu!


• Noii campioni ai României, la fete 14 ani și la băieți 18 ani, sunt sportivi ai CSM Focșani 2007! Titlurile de campioni ai României le-au adus și calificarea pentru Campionatul Mondial de Åžah!
• Un alt sportiv al clubului, Matei-Ionuț Acsinte, a câștigat medalia de bronz la 18 ani!
Urmează concursurile de șah rapid, blitz și dezlegări unde sportivii de la CSM Focșani 2007 sunt creditați cu șanse la medalii!
 Åžahul vrâncean a făcut un pas excepțional pe calea marii performanțe: doi sportivi, ambii componenți ai secției de șah a Clubului Sportiv Municipal Focșani 2007 – președinte, Aurelian Grigore, au câștigat în aceeași zi titlul de campion național la Campionatul Național de șah pentru copii, juniori și Tineret, ale cărui întreceri au loc în aceste zile la Călimănești-Căciulata. 
 La fete 14 ani, Mălina-Andreea Aciu, după un joc pierdut în runda a doua, nu a mai lăsat adversarelor sale decât o jumătate de punct în următoarele șase partide și a încheiat concursul așa cum l-a început: pe prima poziție, cu 7,5 puncte acumulate în 9 runde! 
 La aceeași categorie de vârstă, colegele de club ale Mălinei, s-au clasat pe poziții de apreciat: Teodora Avădăni, pe locul 8, cu 5 puncte, Ana-Maria Banciu, pe 12, cu 4,5 puncte, ca și sora sa, Alexandra-Ioana Baciu, care a încheiat competiția pe locul 16.         
 La băieți 18 ani băieți, Cătălin Lucian Pătrașcu a câștigat titlul național, cu 6,5 puncte din 9 etape, la capătul unui concurs în care a fost lider, inclusiv înaintea penultimei etape, când a cedat singura sa partidă în competiție, dar a încheiat luminos, cu victorie cu negrele în fața unui jucător care avea, ca și el, 5,5 puncte!  
 Tot la 18 ani, colegul de club al lui Cătălin, Matei-Ionuț Acsinte, s-a clasat pe poziția a treia, cu 6 puncte, și a câștigat medalia de bronz! 
 La 16 ani băieți, Cosmin Vasiliu, de la CSM Focșani 2007, s-a clasat pe locul al cincilea, cu 6 puncte după o evoluție extrem de bună! Cosmin a intrat în competiție pe poziția a 14-a!  
 Vom reveni, în numerele viitoare ale Monitorului de Vrancea, cu noi informații despre performanțele sportivilor de la CSM Focșani 2007 la Campionatul Național de șah pentru copii, juniori și tineret. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?