Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO : Concurs de filmulețe de promovare la Liceul Pedagogic


Colectivul Liceului Pedagogic și-a continuat seria de activități din cadrul  programului „Școala altfel”. Elevii au fost provocați de profesoara de limba română Carmen Ion să participe la un concurs de filmulețe de promovare. 11 echipe au participat la competiție, iar ieri au fost premiați câștigătorii. „Am demarat acum 2 luni un concurs, «Trailerul bate cartea», un concurs de trailere, pornind de la cărți pe care le-am recomandat elevilor. Toate cărțile vorbesc despre adolescență și despre problemele adolescenților. Gândul inițial a fost să îi determin să citească. Am făcut un regulament, unde fiecare trailer trebuia să conțină obligatoriu numele liceului și să se încadreze între 3-4 minute, iar ultimele 30 de secunde să conțină imagini de la filmări, ca să mă asigur că filmările au fost făcute tot de ei și că munca le aparține integral. A fost o tragere la sorț a romanelor, iar fiecărei echipe i-a fost repartizat un roman. Mi-a plăcut foarte mult entuziasmul cu care au privit această activitate. Au avut libertatea să creeze un scenariu cu momentele care li s-au părut semnificative în acele romane. Au avut libertatea să filmeze unde, când și cum au dorit ei, dar cu obligația de a mă anunța totuși care sunt locațiile. Montajul a fost făcut tot de elevi, unele dintre ele fiind excelent realizate. Au filmat cu propriile camere. Tot proiectul a fost realizat prin mijloacele lor. A fost pentru noi o modalitate de a-i face să crească. Am vrut să le dezvoltăm nu doar dorința de a citi, care pentru mine reprezintă un imperativ, ci dorința de a împărtăși și altora. Am punctat în concurs și felul lor de a prezenta trailerele și cât de convingători au fost în a-i determina pe ceilalți să citească romanele după care ei au realizat materialul. Condițiile pot fi îmbunătățite pentru la anul, când am vrea ca acest concurs să se desfășoare la nivel județean”, a spus profesoara Carmen Ion.
Cele 11 echipe și romanele pe care le-au avut de citit sunt: The Best – De veghe în lanul de secară; Diversity – Momo; G.O.S – Farenheit 451, Fasma – De veghe în lanul de secară, Copiii de la 26 – Momo, Storm – Alchimistul, Cutezătorii – Momo,
Bujorii – Eleonora and Park, Clasa 207 – Alchimistul, Balzac – Alchimistul, The Juniors – Jurnalul complet adevărat al unui indian cu jumătate de normă.
Premiul I a fost acordat echipei Balzac, premiul II echipei Diversity, iar premiul III a revenit echipei Fasma. Premiul pentru „cea mai bună prezentare” i-a fost acordat echipei Storm, iar premiul pentru cel mai bun actor i-a fost acordat elevei Andreea Teodora, din echipa Diversity. Câștigătorii au primit atât bani cât și în cărți.
„Am luat premiul II pe echipă și premiul de interpretare. Sunt emoționată, știu cât am muncit, iar la un moment dat ne-am pierdut toate speranțele. Am zis că nu luam nimic și auzindu-ne strigați de 2 ori, a fost o mare bucurie. Am fost 9 membri în echipă. Trailerul Momo cred că ni s-a potrivit foarte bine”, ne-a spus Andreea Teodora, elevă în clasa a X-a E.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?