Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Copaci a cerut înlocuirea măsurii preventive. Află ce au decis judecătorii


Mihai Copaci, fostul șef al CAS Vrancea, judecat la Tribunalul Brăila pentru luare de mită, a cerut instanței de judecată înlocuirea măsurii arestării preventive, dar cererea nu i-a fost admisă. Odată cu înregistrarea dosarului pe rolul Tribunalului Brăila, s-a verificat și măsura preventivă, care a fost menținută. „(…) menține măsura arestării preventive. Respinge cererea inculpatului de înlocuire a arestării”, se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Brăila. Copaci a ajuns în arest și a fost trimis apoi în judecată după un flagrant, în timpul căruia ar fi primit mită suma de 1.000 euro. Dosarul a fost trimis de DNA la Tribunalul Vrancea, dar Copaci a cerut strămutarea. Solicitarea i-a fost admisă, astfel că va fi judecat la Tribunalul Brăila.
    În rechizitoriul procurorilor se arăta că aceasta nu ar fi fost singura sumă de bani primită de Copaci. Astfel, procurorii au susținut că fostul șef al CAS Vrancea ar fi primit în total 3.000 euro și 3.500 lei de la o persoană din conducerea unui spital din județ. Conform rechizitoriului, Copaci primea șpaga în biroul său de la CAS, dar și în parcarea Direcției de Sănătate Publică Vrancea. Banii ar fi fost primiți pentru ca, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, să asigure bugetarea corespunzătoare a spitalului, prin contractele încheiate în acest sens între casa de asigurări și spital.
Potrivit înțelegerii, Copaci urma să primească lunar suma de 1.000 de euro. Ca urmare, în lunile aprilie și mai 2015, președintele CAS Vrancea a primit câte 1.000 de euro (în total 2.000 de euro), de fiecare dată sumele fiindu-i date în biroul său din sediul CAS Vrancea. Ulterior, din cauza lipsei de disponibilități, spun procurorii, persoana din conducerea spitalului nu a mai putut respecta înțelegerea, făcând plăți sporadic, respectiv 2.000 de lei în luna august sau septembrie 2015 (în parcarea DSP Vrancea), 1.500 de lei în luna decembrie 2015 (de asemenea în biroul lui Copaci Mihail din sediul CAS Vrancea).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?