Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO : Bijuterii „reanimate” și vândute de copii, în folosul bunicilor din Căminul de la Măicănești


Nu ezitați să treceți mâine, începând cu ora 16.00, prin fața Sălii Balada! Acolo vă așteaptă copii de la Școala din Rîmniceni, împreună cu profesoara lor Ana Toader și colegele ei, Luminița Desrobitu și Gabriela Ungureanu, cu speranța că veți alege de pe taraba lor și veți cumpăra din bijuteriile expuse! Vă asigur, sunt bijuterii extrem de frumoase, extrem de muncite și mai ales, originale, bijuterii unicat care au fost lucrate de mânuțe pricepute și vor fi scoase la vânzare într-un scop cât se poate de nobil: acela de a aduna bani cu care vor fi cumpărați cozonaci și alte daruri care vor fi duse, în Săptămâna Mare, celor 60 de bunici și bunicuțe ocrotiți în Centrul de Îngrijire și Asistență Măicănești.
    Bijuteriile au fost realizate în cadrul proiectului educațional „Muncim și dăruim”, care s-a născut practic din pasiunea copiilor și a profesoarei lor pentru bijuterii, dar și dintr-o întâmplare care a dat acestui proiect valoare și unicitate! „Văzând că fetițele de la clase sunt pasionate de confecționatul a tot felul de brățări, și eu însămi având o pasiune pentru acest lucru, am propus să facem cât mai multe bijuterii pe care să le vindem, și din banii adunați să cumpărăm daruri pentru persoanele vârstnice din Centrul de la Măicănești, cu ocazia Sărbătorilor de Paște. Mai mult, a fost și o întâmplare care ne-a ajutat. O colegă mi-a spus că soțul său a găsit undeva, la un centru de colectare fier vechi, foarte multe bijuterii pe care ni le-a pus la dispoziție pentru proiectul nostru. Bijuteriile erau stricate, rupte, dar le-am îndreptat, le-am reparat, le-am combinat și am reușit să le «reanimăm» așa încât să iasă lucruri foarte frumoase. La ele au lucrat copii de la toate clasele, mai ales fetițe, începând cu clasa I și până la a VIII-a. Sperăm ca joi să le vindem așa încât să reușim să facem o surpriză vârstnicilor din centrul de la Măicănești și să le ducem daruri”, a spus Ana Toader, profesor la Școala Gimnazială Măicănești – Structura Rîmniceni și coordonatorul proiectului.
    Proiectul este derulat sub motto-ul „A dărui constituie o experiență care îți va transforma viața, chiar dacă nu începi decât prin a-ți dărui zâmbetul cu ceva mai multă generozitate”, și nu este primul pe care copiii de la unitatea de învățământ respectivă, coordonați de inimoasele lor profesoare, l-au organizat. Ei au muncit mult pentru ca și acesta să fie o reușită, știind că de priceperea și îndemânarea lor depinde vânzarea, mâine, a cât mai multe lănțișoare, cercei, brățări din cele pe care le-au readus la viață! 
Așadar, dacă doriți să le apreciați, să le răsplătiți munca și să îi ajutați să aducă bucurie celor 60 de vârstnici din CIA Măicănești, nu ezitați să cumpărați din bijuteriile pe care le vor expune mâine, pe treptele Sălii Balada a Ansamblului Folcloric „Èšara Vrancei”. „Mulțumim doamnei Maria Murgoci, directorul Ansamblului Folcloric Èšara Vrancei, pentru sprijin și colaborare.
Sperăm să ne onorați cu prezența în număr cât mai mare! Vă mulțumim”
, a transmis profesorul Ana Toader. 
Și dacă încă nu sunteți convinși, nu trebuie decât să priviți fotografiile minunatelor bijuterii realizate de copii pe www.monitorulvn.ro! Toate vor putea fi cumpărate mâine, începând cu ora 16.00! Iar vânzarea lor va aduce bucurie în inimile a 60 de bunici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?