Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Vrâncenii plecați în străinătate, VICTIME ale hoților din locuințe


Polițiștii l-au identificat pe principalul suspect al spargerii de locuință de la Sihlea, faptă comisă săptămâna trecută. Oamenii legii spun că acesta este un tânăr de 25 de ani, din localitate, care după ce a comis fapta a plecat, sperând că așa nu va mai fi tras la răspundere. Casa a fost spartă în intervalul 9-14 aprilie. Familia care deține imobilul nu este în țară, așa că sesizarea la poliție a fost făcută de o vecină, care a văzut că lucrurile nu sunt în ordine. Printre altele, hoțul a sustras și două televizoare.
„La data de 14 aprilie a.c., orele 18.15, polițiștii din Sihlea au fost sesizați de o femeie localitate, cu privire la faptul că în perioada 09-14 aprilie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința unui vecin, de unde ar fi sustras mai multe bunuri. Din primele verificări efectuate cu operativitate, polițiștii au stabilit că principalul bănuit de săvârșirea faptei este un tânăr de 25 ani, care ar fi părăsit localitatea. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea identificării tânărului și a documentării întregii activități infracționale”, transmit polițiștii.
    În timp ce principalul suspect al spargerii de la Sihlea este căutat, un alt bărbat bănuit de furt din locuință, care a fost arestat săptămâna trecută, a vrut în libertate. Așa se face că a contestat măsura arestării preventive, dar nu a avut câștig de cauză nici la Tribunal pentru că judecătorii i-au respins contestația. „Respinge ca nefondată contestația formulată de Marandei Marian, împotriva Încheierii din data 13.04.2016, pronunțată de Judecătoria Focșani, în dosarul nr.4603/231/2016. Obligă contestatorul la 500 lei cheltuieli judiciare către stat, din care 130 lei, onorariu apărător din oficiu. Onorariul apărătorului din oficiu va fi avansat din fondul M.J. Definitivă”, se arată în soluția dată de magistrații de la Tribunal.
    Bărbatul de 38 de ani din comuna Cîrligele este bănuit că a spart o casă din localitate și a furat bunuri în valoare de 5.000 lei. Anterior reținerii, acasă la el, dar și la locuința unei femei s-au făcut percheziții și s-au găsit bunurile sustrase. Spargerea a fost dată cu mai multe zile în urmă. „Polițiștii din Cîrligele au fost sesizați  de o femeie din localitate, despre faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința sa și ar fi sustras mai multe bunuri. În urma activităților specifice desfășurate, a fost depistat principalul bănuit de săvârșirea faptei, un bărbat de 38 ani, din localitate iar la data de 12 aprilie a.c., ora 06.00, au fost efectuate percheziții domiciliare la locuința unui bărbat și la locuința unei femei, ambii din comuna Cîrligele, unde au fost găsite bunurile sustrase, în valoare de 5000 de lei”, au transmis polițiștii la momentul reținerii.
    Infracțiunile de furt din locuințe sunt frecvente, motiv pentru care polițiștii au  lansat campania „Neglijența, invitație deschisă la furt”, care se desfășoară în perioada martie-septembrie 2016 la nivel național. La nivelul județului, campania a fost lansată atât în mediul urban cat și în mediul rural. „Campania are drept scop informarea populației cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor din locuințe. Pentru fiecare cetățean locuința este spațiul în care se simte în siguranță și orice pătrundere neautorizată generează o stare de disconfort, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat, ci cu însăși încălcarea acestui spațiu intim de siguranță personală”, transmit reprezentanții IPJ Vrancea. Campania, derulată în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A., își propune să aducă în atenția cetățenilor importanța propriilor atitudini în reducerea riscului în ceea ce privește furturile din locuințe. Activitățile circumscrise acestei inițiative vizează transmiterea de recomandări cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ-preventive.
   

                     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?