Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Donație pentru copiii din Modulele familiale „Speranța” și „Fortuna”


Copiii ocrotiți în Modulele familiale „Speranța” și „Fortuna” din Panciu, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, vor primi miercuri, 20 aprilie a.c., o donație constând în îmbrăcăminte, jucării dar și alte surprize, în cadrul proiectului derulat de Cătălin Laurențiu Lupu. Potrivit celor spuse de acesta, la eveniment vor participa, din cadrul DGASPC Vrancea, Luminița Liciu, director general adjunct, Adina Lăscan, purtător de cuvânt și Oana Agache, reprezentantele Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, bibliotecarele Rodica Taftă și Adriana Bran și primarul orașului Panciu, Iulian Nica. 
    Cătălin Laurențiu Lupu, fost instituționalizat în sistemul vrâncean de Protecția Copilului, se află la a patra acțiune de acest fel din acest an! Reamintim că tânărul, în vâstă de 33 de ani, și-a început proiectele în februarie a.c., chiar de ziua lui. El a reușit să adune articole de îmbrăcăminte și nu numai, pe care le-a dăruit copiilor din Centrul Maternal și Centrele pentru copii cu dizabilități „Prâslea” și „Harap Alb”. Impresionanta poveste de viață a lui Cătălin a apărut, la momentul respectiv, în paginile cotidianului nostru și o puteți reciti accesând linkul: http://www.monitorulvn.ro/articole/galerie-foto-de-ziua-lui-un-tanar-crescut-in-orfelinat-a-facut-daruri-actualilor-copii-din-centrele-dgaspc_2_70860886.html
    Cel de-al doilea proiect s-a îndreptat către tinerii ocrotiți în centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Cotești și Adăpostul Temporar pentru Copii Abuzați din Focșani, iar cel de-al treilea, către bunicii ocrotiți în Căminul pentru persoane vârstnice din Odobești.
    Acțiunile lui Cătălin au mobilizat foarte multe persoane așa încât darurile care au fost duse copiilor și vârstnicilor pe care tânărul a dorit să-i ajute absolut dezinteresat, au fost din ce în ce mai consistente.
    Totodată, el a inițiat recent o colectă de jucării intitulată „Protejați copiii… ei sunt minunea lumii!”, așa încât de 1 Iunie a.c., cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, să le poată distribui copiilor necăjiți. Așadar, oricine dorește să participe la acest proiect și să aducă bucurie unor copilași fără posibilități materiale, poate dona jucării fie la sediul central al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”, fie la Secția pentru Copii și Tineret „Oana Diana Renea” a instituției de cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?