Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Simpozion despre „Ziua Pământului“, la Adjud


Casa de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud va găzdui vineri, 22 aprilie, începând cu ora 9.00, Simpozionul Național „Ziua Pământului”, ajuns la cea de-a X-a ediție. Profesori universitari de la instituții de învățământ superior, printre care Universitatea Al. Ioan Cuza, Academia de Studii Economice, Universitatea Ecologică, vor prezenta la Adjud cercetările lor științifice, vor vorbi despre călătoriile întreprinse în India, Insula Paștelui sau Å¢ara de Foc. Comunicările vor aborda nu doar stilul științific, ci vor fi accesibile și elevilor.
Sesiunea de comunicări va fi precedată de vizite la obiective economice, de o expoziție fotografică și de vizionarea unui film documentar – marca National Geographic și Fundația Arte Vizuale. De asemenea, va mai exista o întâlnire a copiilor din Pufești și Păunești cu Mihai Barbu, care a făcut turul Europei pe motocicletă. La celelalte ediții au participat nume mari din domeniul științelor pământului, dar și exploratori precum Teodor Negoiță, David Neacșu, Cistian Lascu, Alin Totorean, Petre Gâștescu, Vasile Cucu, Gheorghe Mărmureanu, Ilie Roșu și Adriana Istrate, lista fiind foarte lungă. La evenimentul de anul acesta vor participa universitarii Silviu Neguț, Eugen Rusu, Liviu Apostol, Mircea Duțu, dar și oameni de cultură, profesori din județ, inspectorul profesor dr. Vasile Ovidiu Allen, directorul Direcției de Cultură Vrancea Traian Negulescu, profesor dr. Alexandra Tătaru și alții.
Manifestarea se desfășoară cu sprijinul Primăriei Adjud, al primarului Constantin Armencea, al directorului Casei de Cultură din Adjud, profesor Ion Catană. S-au implicat în organizare și profesorii Valentin Dogaru, Mariana Bogdan și Mihaela Enache, sprijinindu-l pe profesorul dr. Nicolae Damian, sufletul acestei manifestări de tradiție. „Åži anul acesta vom surprinde cu o manifestare de înaltă ținută științifică. Aștptăm profesorii de biologie, geografie, iubitori ai Terrei, curioși despre aspecte mai puțin știute din îndepărtatele colțuri ale planetei noastre, elevi, la acest simpozion. Intrarea este liberă”, a declarat profesor dr. Nicolae Damian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?