Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Patru copii din Păunești „săltați“ de polițiști de la școală


Patru copii din comuna Păunești, doi de 13 ani și doi de 14 ani, sunt bănuiți că au spart o casă din localitate, al cărei proprietar este plecat în străinătate. Spargerea a fost dată în weekend și nu a trecut neobservată, fratele proprietarului casei fiind cel care a văzut că prin casă este deranj și lipsesc bunuri. Prin urmare, omul a sesizat poliția.
    Localnicii spun că băieții au fost „adunați” de oamenii legii chiar de la școală și duși cu mașina poliției la audieri. Totodată, s-au găsit și bunurile sustrase de copii, care au fost ridicate și înapoiate de polițiști rudelor părții vătămate. Odată cu găsirea bunurilor, copiii nu au scăpat de răspundere. Asta pentru că a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale, după cum spun polițiștii. „La data de 11 aprilie a.c., ora 18.59, polițiștii din Păunești au fost sesizați de un bărbat din comuna Păunești, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns fără drept într-un imobil ce aparține fratelui său, de unde ar fi fost sustrase mai multe bunuri. În urma activităților desfășurate cu operativitate, au fost depistați patru minori cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani, toți din comuna Păunești, principalii bănuiți de săvârșirea faptei. De asemenea, au fost recuperate și o parte din bunurile sustrase. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea recuperării întregului prejudiciu și a documentării întregii activități infracționale”, ne-a precizat agent principal Lidia Brașoveanu de la Biroul de Presă al Poliției.
    Directorul școlii din Păunești, Mihaela Enache, a confirmat faptul că elevii au fost căutați de polițiști la școală și duși apoi la post pentru anchetă. La nivelul unității de învățământ nu se face nicio anchetă în acest caz, directorul școlii spunând că elevii sunt copii buni, care nu au creat probleme și că ceea ce s-a întâmplat duminică este o greșeală. „Detalii cereți de la poliție, că dumnealor s-au ocupat. La școală au venit pentru a-i lua, iar noi ne-am învoit. La nivelul școlii nu se face nicio verificare. Copiii nu au creat niciodată probleme. Duminică s-au jucat acolo, într-un părculeț, cu o minge, la un moment dat aceasta a ajuns în curtea respectivă și de aici s-au antrenat unul pe celălalt și au făcut ce au făcut. Ei sunt copii buni”, a spus directorul școlii din Păunești, Mihaela Enache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?