Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Chicago, Deep Purple, NWA și Steve Miller, în ”Rock and Roll Hall of Fame”


Trupele Cheap Trick, Chicago, Deep Purple și NWA, precum și prolificul chitarist și interpret de blues și rock-blues al anilor ’70 Steve Miller au intrat vineri în galeria celebrităților ”Rock and Roll Hall of Fame”, scrie agenția DPA. Pentru al doilea an consecutiv, cina și ceremonia dedicate evenimentului nu au mai fost organizate în locația tradițională din Cleveland, Ohio, ci la Barclays Center din Brooklyn, New York.
Gala a debutat cu reprezentația comună The Roots, David Byrne și Kimbra a melodiei ”Fame” a legendarului David Bowie, care a murit în luna ianuarie a acestui an. Chitaristul și cofondatorul Deep Purple Ritchie Blackmore nu a participat la ceremonie, ceilalți membrii ai trupei britanice de rock, înființată în 1968 în Hertford, fiind prezenți. Cei din trupa Chicago au venit la ceremonie fără solistul inițial Peter Cetera, iar primul toboșar al Cheap Trick Bun E. Carlos s-a alăturat trupei special pentru a participa la acest eveniment.
Cunoscutul rapper și actor Ice Cube, membru al grupului de gangsta rap NWA, prezent la ceremonie, a apărat cu acest prilej drepturile trupelor de gangsta rap de a face parte din acest panteon al muzicii. ”Suntem noi rock ‘n’ roll? Bineînțeles că suntem”, a spus Ice Cube pentru publicația L.A. Times, adăugând că ”rock ‘n’ roll este o stare de spirit”. Toți membrii aflați în viață ai NWA au fost prezenți la ceremonie, fiindu-le alături și mama unuia dintre cofondatorii trupei, celebrul rapper Eazy-E, care a murit în 1995 de HIV/SIDA.
”Rock and Roll Hall of Fame” funcționează din 1986 când prima serie de artiști, care i-a inclus printre alții pe Elvis Presley și Ray Charles, a intrat în această selectă categorie de muzicieni omagiați pentru activitatea lor în industria muzicală. Artiștii sunt eligibili pentru a fi omagiați în ”Rock and Roll Hall of Fame” la 25 de ani de la apariția primului lor produs muzical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?