Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO : Primăria Panciu a început campania de înfrumusețare a orașului


Primarul Iulian Nica anunță faptul că administrația locală pănceană a inițiat un amplu program de înfrumusețare a orașului. El include lucrări de curățenie și de amenajare a zonelor verzi, precum și lucrări de montare de mobilier stradal. „Ca în fiecare primăvară, și în acest an, Primăria Panciu derulează un amplu program de înfrumusețare a orașului. Pe lângă lucrările de curățenie, se vor efectua și lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi. Pe Bulevardul Independenței au fost deja plantați 16 puieți de castani, pentru completarea numărului de arbori existenți, iar în această săptămână am început plantarea de trandafiri în spațiile verzi din oraș”, a declarat primarul Iulian Nica.
    Tot în această perioadă, au fost montate 5 pergole din lemn de brad, prevăzute cu o masă și două bănci, în cvartalele de la blocurile sociale amplasate pe str. Nicolae Titulescu, blocurile D1-D2 de pe Strada Ciprian Porumbescu, precum și la blocurile 19, 23 și 25 de pe Bd. Independenței. În zilele care urmează, Primăria Orașului Panciu va începe și montarea de coșuri de gunoi și a 50 de bănci, cu precădere în parcuri și zone de agrement. „Vom mai amenaja și 5 stații de autobuz, pentru transportul școlar. Fiecare stație va fi prevăzută cu panouri cu chenar metalic și acoperiș, dar și cu o bancă”, a adăugat primarul Iulian Nica.
    Concomitent cu aceste acțiuni, Primăria Orașului Panciu a inițiat și o campanie de colectare selectivă a deșeurilor din hârtie și plastic. În acest sens, la societățile comerciale au fost montate containere speciale pentru coletarea hârtiei și pet-urilor. Containere similare vor fi montate în toate zonele de colectare a gunoiului menajer, iar locuitorii de la case vor primi saci speciali pentru deșeurile din plastic și carton, ce vor fi ridicați o dată pe săptămână de către DUSPI SERV, operatorul de salubritate al orașului. Nu în ultimul rând, administrația locală continuă, până la data de 1 mai 2016, și campania „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci!”, lansată în luna martie și derulată la nivel național de Asociația „Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?