Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO : Învăţătorul Dănuţ Şuşu de la Năruja, condus pe ultimul drum de sute de oameni



Învățătorul Dănuț Åžușu, care a murit duminică seara, a fost înmormântat ieri în satul natal, Năruja, fiind condus pe ultimul drum de sute de oameni. La doar 55 de ani, el fost răpus de un infarct miocardic, lăsând în urmă o soție cu inima frântă de durere și o fetiță care este elevă în clasa a VI-a. 
 „De la școlile Nereju, Spulber, Paltin, Nistorești, Năruja, au fost prezenți colegii noștri profesori la înmormântarea bunului nostru prieten Dănuț. Dănuț a fost un om de caracter, un om glumeț, care a știut meserie și a practicat-o cum nu se poate mai bine la catedră, a fost iubit de elevi, părinți și colegi. El știa tot timpul să întregească o atmosferă, știa să facă un ambient plăcut în cancelarie, iar cu elevii era ca un tată. Era omul care sărea în ajutorul tuturor colegilor, atunci când cineva avea un obstacol de trecut. Niciodată nu l-am auzit să spună nu pot sau nu vreau sau nu am timp. Dispariția lui Dănuț este o pierdere pentru învățământul din Vrancea. Am stat de vorbă cu elevii lui din clasa I de la Năruja, am stat de vorbă cu părinții care se văitau și se întrebau ce se fac, deoarece copii lor plâng și nu se știe cine va veni și să le înmâneze premiile la serbare. Le-am spus să stea liniștiți că serbarea se va ține, dar fără program artistic, va fi doar cu păstrarea unui moment de reculegere și înmânarea premiilor. Gândurile mele se îndreaptă către familia lui, să fie cu toții tari. Cu fratele lui mă cunosc de mult timp și i-am spus că nu avem ce face, totul este trecut și trebuie să fim tari, să facem totul pentru că Dănuț este plecat învățător sus la ceruri, acolo unde o să învețe carte alți copii și pe îngeri. Dumnezeu să-l odihnească în pace, să-i fie țărâna ușoară! Să stea acolo sus la ceruri și cu siguranță se va uita la noi, colegii lui, prietenii lui, care acum ne pregătim pentru serbare”, a spus Gheorghe Dragomir, profesor la Școala Gimnazială Paltin.
Dănuț Åžușu a lăsat această lume și s-a dus în ceruri să îi învețe carte pe micii îngerași. „Eu știu de ce a plecat domnul nostru în ceruri. Acolo Dumnezeu are nevoie de el să îi învețe pe micii îngerași carte, să ajungă mari și învățați, așa cum era el”
, au fost vorbele unei fetițe venite să își ia rămas bun de la „domnul învățător”.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
 
Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndurerate!

„Dănuț Åžușu, a fost unul dintre cei mai de seamă lideri ai noștri, a fost un învățător iubit și apreciat de o comunitate întreagă. Și-a iubit meseria de dascăl, dar mai ales iubea de a-i ajuta pe alții. Nici o clipă nu se dădea înapoi și era omul de acțiune. La mitingul de protest din Piața Unirii am ținut alături de toți colegii noștri un moment de reculegere în memoria acestui bun coleg. Nu îl vom uita niciodată, nu vom putea uita niciodată zâmbetul său, nu vom uita felul lui de a fi. Compasiunea noastră se îndreaptă spre soția lui, fiica și mama lui care sunt devastate de durere. Dumnezeu să te aibă în grija lui omule deosebit, care vei rămâne veșnic în amintirea noastră!”, au transmis membrii Biroului Operativ al SLI  Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?