Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

„Un viitor mai sigur, să fim mai buni!”. Fotbal pentru copiii de până la 14 ani, din mediul rural


Organizatorii activităților din proiectul „Un viitor mai sigur, să fim mai buni” au prezentat, ieri într-o conferință care a avut loc la DJTS Vrancea, obiectivul, implicarea fiecărei instituții implicate și modul de lucru pentru ca programul să fie dus la capăt așa cum a fost proiectat. Așadar:

Cu ce vine fiecare instituție în proiect?
    DJTS Vrancea asigură fianțarea, așa cum a declarat directorul Gongu. „Am alocat 9.000 de lei, cea mai consistentă finanțare a unui proiect pe care l-am susținut până acum. Dacă va fi nevoie de o suplimentare, desigur, nu foarte mare, o vom face! Banii vor fi alocați pentru materiale, transport, arbitraje, alte cheltuieli legate de proiect”.   
    Comisar șef Zorel Burlan, reprezentantul de Poliție Județean Vrancea: „Siguranța, și educația pentru siguranță, ca și prevenirea sunt părți esențiale ce ne privesc pe noi. Încurajăm fair play-ul, atitudinea împotriva violenței prin participarea efectivă la organizarea și desfășurarea jocurilor din centrele de competiție. La fiecare etapă, competitorii vor afla multe despre imaginea IPJ, într-o activitate de comunicare directă – vom fi prezenți cu echipaje de poliție rutieră, mascații vor veni cu tehnica din dotare, vor veni și câini de urmărire”.

    Dan Dumitru, președintele Vrancea:” Dăm startul celui mai amplu proiect de  după 1990. Reedităm, cumva Daciada, pentru că vom cuprinde în program, practic, toate localitățile rurale. Prin implicarea școlilor, care vor da 64 de echipe, vor fi cuprinși în activitatea noastră toți copiii în vârstă de până la 15 ani care doresc să joace fotbal. Cotinuăm, prin „Un viitor mai sigur, să fim mai buni” – și valorificăm, experiența bună din competițiile de largă cuprindere din anii anteriori – Superliga Copiilor și Academia de Fotbal Social. Noi asigurăm logistica, deplasarea materialelor necesare în toate cele opt centre de competiție. Am procurat porțile pentru câte patru miniterenuri amenajate pe un teren mare de fotbal, pe care se vor disputa, simultan jocurile, în sistem turneu. Ceea ce facem este o inițiativă locală, pentru care sper să obținem și susținerea Federației Române de Fotbal. Poate pentru premii sau prin prezența la premiere a unor reprezentanți de vârf ai Federației. Am ales Năneștiul pentru debutul Proiectului deoarece am avut o bună colaborare în trecut cu domnul comisar Scutaru de la Secția rurală Măicănești. Ne propunem ca finalizarea proiectului să fie făcută la Focșani, pe stadionul Milcovul, unde va fi al nouălea centru de competiție. Celelalte locații de desfășurare, pe secții de poliție: Baza sportivă Gugești, Dumbrăveni sau Dumitrești – Secția rurală nr. 2 – 9 aprilie; baza sportivă Homocea, secția rurală nr. 4 – 16 aprilie; baza sportivă Golești – secția rurală nr. 1 – 23 aprilie; baza sportivă Slobozia Ciorăști – secția rurală nr. 5 – 7 mai;  baza sportivă Năruja sau Vidra-Tichiriș, secțiile rurale 3-8 – 14 mai; baza sportivă Vîrteșcoiu – secția rurală nr. 9 – 21 mai; baza sportivă Movilița – secția rurală nr. 10 – 28 mai.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?