Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Mihai Copaci află astăzi dacă rămâne în arest


Mihai Copaci, fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, va afla abia astăzi dacă rămâne în arest sau va fi pus în libertate. El a fost ținut în tensiune ieri, de magistrații de la Curtea de Apel Galați, care i-au judecat contestația formulată împotriva soluției dată de magistrații de la Tribunalul Vrancea, prin care s-a menținut măsura arestului preventiv. Aseară, la ora 21.30, judecătorul cauzei a luat decizia de a amâna pronunțarea în acest dosar pentru astăzi. Ședința de judecată s-a terminat în jurul orei 20.00, Copaci fiind adus de polițiști, înapoi, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Vrancea.
    Copaci se află în arest de mai bine de o lună, măsura fiind dispusă inițial de magistrații de la Tribunalul București, la propunerea DNA-Structura Centrală. Procurorii l-au reținut pe Copaci după un flagrant, în timpul căruia ar fi primit 1.000 de euro mită. Săptămâna trecută, Mihai Copaci a fost trimis în judecată, dosarul său fiind trimis spre solutionare magistraților de la Tribunalul Vrancea. Odată cu înregistrarea dosarului pe rolul instanței vrâncene, a fost luată în discuție și măsura preventivă, care a fost considerată ca fiind legală și temeinică, motiv pentru care a fost menținută. Decizia l-a nemulțumit pe fostul șef al CAS Vrancea, care a făcut contestație.
    Procurorii DNA l-au acuzat pe Copaci de luare de mită, în rechizitoriu arătându-se că ar fi primit, pe parcursul unui an, suma de 3.500 euro și 3.500 lei de la o persoană din conducerea Spitalului Adjud, pentru a facilita finanțarea corespunzătoare a unității medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?