Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Biblioteca Judeţeană lansează Concursul de creaţie plastică „Măriuca şi alţi eroi ai Primului Război Mondial”


Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea lansează, cu prilejul celei de-a XI-a ediții a Târgului de Carte de la Focșani, Concursul de creație plastică intitulat „Măriuca și alți eroi ai Primului Război Mondial”. Scopul concursului îl reprezintă evocarea luptelor de la Mărășești, Mărăști și Oituz, a memoriei eroilor (Măriuca, Ecaterina Teodoroiu, general Eremia Grigorescu, Mareșal Alexandru Averescu, etc.) și a personalităților românești (Regele Ferdinand, Regina Maria, I.C. Brătianu și alții) care au contribuit la întregirea neamului românesc.
    Ediția din acest an a Târgului de Carte Focșani va avea loc în perioada 26-29 mai și este consacrată temei „100 de Ani de la Intrarea României în Primul Război Mondial”, temă care a inspirat și ineditul concurs, care se adresează tuturor elevilor din ciclurile de învățământ gimnazial și liceal, precum și adulților cu aptitudini plastice. Aceștia pot intra în competiție cu lucrări realizate pe tema „Măriuca și alți eroi ai Primului Război Mondial”, care trebuie depuse între 9-13 mai 2016, astfel încât să poată fi jurizate în perioada 16-20 mai. Vernisajul expoziției și decernarea premiilor vor avea loc în perioada 26-29 mai (data exactă va fi precizată ulterior), în cadrul Târgului de Carte de la Focșani. „Lucrările (grafică și pictură) vor fi depuse la Sala de Lectură și Internet a Bibliotecii Județene «Duiliu Zamfirescu» Vrancea din Strada Maior Ghe. Sava nr. 4 și vor fi însoțite de o fișă de înscriere. Fișa de înscriere va putea fi descărcată de pe site-ul bibliotecii în vederea completării sale cu datele de identificare ale fiecărui participant în concurs. Lucrările vor fi jurizate de o comisie formată din specialiști din domeniu. Lucrările înscrise în concurs nu se returnează autorilor”, se detaliază în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Premiile vor consta în bani, participarea la expoziții din țară și publicarea într-un album inedit de artă dedicat Primului Război Mondial. Lucrările selectate vor fi expuse și vernisate în cadrul Târgului de Carte de la Focșani, iar premiile vor fi acordate de către personalități prezente la Târgul de Carte de la Focșani.
    Potrivit celor precizate în comunicatul de presă, Regulamentul concursului este afișat pe site-ul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu Vrancea”, www.bjvrancea.ro.
Cei interesați pot cere informații suplimentare la telefon 0237.231.161, interior 15, persoană de contact Adrian Å¢iglea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?