Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Trupa Protha, premiată la Baia Mare


La Teatrul de Păpuși din Baia Mare, în perioada 24-27 martie s-a desfășurat cea de a III-a ediție a Festivalului Rotary de Teatru Contemporan pentru Tineret Baia Mare – ACTING. Spectacolul „Oscar și Tanti Roz”, după Eric Emmanuel Schimdtt, în regia lui Cătălin Sfîrloagă, pus în scenă de trupa pănceană, a fost unul dintre cele două spectacole care au întrunit criteriile juriului festivalului. „Spectacolul «Oscar și Tanti Roz» după Eric Emmanuel Schimdtt, în regia lui Cătălin Sfîrloagă, a fost unul dintre cele două spectacole care au întrunit criteriile stabilite de juriul festivalului. Premiul acordat Trupei de Teatru Protha a fost Premiul pentru adaptarea textului la spectacol I.D. Sîrbu. Pentru interpreta rolului Tanti Roz, Bianca Carabă, din același spectacol, juriul a acordat Premiul de interpretare Gina Patrichi”, se arată într-un comunicat semnat de regizorul Cătălin Sfârloagă.
Juriul celei de a treia ediții a festivalului a fost format din Gelu Badea, regizor și lector universitar doctor, șeful colectivului de regie din Facultatea de Televiziune și Teatru Cluj Napoca; Dana Moisiuc, actriță la Teatrul de Nord Satu Mare; Raluca Sas Marinescu, lector universitar doctor la Facultatea de Televiziune și Teatru Cluj Napoca;  Mihai Pedestru, lector universitar doctor la Facultatea de Televiziune și Teatru Cluj Napoca, și Cătălin Mardale, student la regie la Facultatea de Televiziune și Teatru Cluj Napoca. La această ediție a festivalului au participat 11 trupe de teatru din țară, două dintre acestea fiind premiate pentru spectacolele prezentate. Începând cu cea de a II-a ediție a festivalului, juriul nu mai acordă premii prin care să stabilească o clasificare a trupelor, ci doar premii care poartă numele unor personalități din lumea teatrului românesc, pentru spectacolele care întrunesc criteriile de jurizare.
Spectacolul „Oscar și Tanti Roz” al trupei de Teatru Protha se va juca la Casa de Cultură din Panciu pe 31 martie, de la ora 18:00.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?