Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Șapte cadre didactice, în restrângere de activitate


La sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea a avut loc, ieri, ședința publică privind etapa de restrângere de activitate a cadrelor didactice, conform metodologiei Ministerului Educației. La ședință, susținută de inspectorii școlari Mihail Fâsan, Fănel Lipan, Amalia Chirtoc și Gabriela Oloieriu, au luat parte 7 cadre didactice. Au depus cereri pentru restrângerea de activitate 5 profesori titulari în județul Vrancea, pentru anul școlar 2016-2017, și încă 2 cadre didactice care nu sunt titulare în acest moment.
Lăcrămioara Paraschiv, profesor titular în cadrul Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”, în urma acordului consimțit între unitățile de învățământ, va fi titulară la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani cu 8 ore pentru disciplina chimie, iar la Liceul Tehnologic „G. G. Longinescu” cu 12 ore la aceeași disciplină. Silvia Oncia a optat pentru catedra de matematică la Colegiul Național „Al. I. Cuza” cu un număr de 8 ore, la Școala Gimnazială „Ion Basgan” cu 4 ore și la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” cu 8 ore.
La nivelul învățământului primar, pentru posturile de învățător au optat Maria Caloian și Elena Chirchineț. Maria Caloian dorește catedră la Școala Gimnazială Pufești – structura Domnești. Aceasta s-a arătat nemulțumită de prevederile metodologiei și de o posibilă reacție a directorului școlii din Pufești, care ar putea-o trimite la altă structură a unității. „Domnul director mă va trimite unde dorește dumnealui. Eu optez pentru Domnești, deoarece este cea mai apropiată școală de localitatea mea”, a precizat învățătoarea. Elena Chirchineț a optat pentru o catedră la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani.
Mirela Croitoru, deoarece nu a obținut consimțământul conducerii Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Focșani, care a considerat că are dosarul incomplet, a optat pentru postul de educatoare în cadrul Grădiniței nr. 7 Focșani. Din punctul de vedere al inspectorilor prezenți la ședință, aceasta ar avea tot dreptul pentru a obține postul de la Școala „Ștefan cel Mare”, deoarece conducerea unității nu a impus  condiții speciale de candidatură. „Nu vreau să merg unde nu sunt dorită”, a fost replica Mirelei Croitoru.
Mariana Stroe, cadru didactic titular în Galați, optează pentru obținerea titularizării în județul Vrancea, ea având dublă specializare, respectiv matematică și informatică. În aceeași situație, se regăsește și Veronica Mocanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?