Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Lucrările la grădiniţa cu program prelungit din Vîrteşcoiu au fost finalizate


Lucrările la Grădinița cu program prelungit din Vîrteșcoiu au fost finalizate zilele trecute, a anunțat primarul Viorel Mîrza. Edilul șef din Vîrteșcoiu a declarat că în grădinița cu program prelungit vor învăța 40 de copii. „Lucrările la acest obiectiv au fost finalizate zilele trecute, iar copiii se vor muta în noul sediu din toamnă, mai exact odată cu începerea noului an școlar 2016-2017. În această grădiniță își vor desfășura activitatea două grupe de copii, din care una cu program prelungit”, a precizat Viorel Mîrza. Edilul șef din Vîrteșcoiu a precizat că această grădiniță a fost amenajată într-un magazin pe care primăria la achiziționat de la Federalcoop. „Grădinița este amenajată într-un magazin pe care primăria la achiziționat de la Federalcoop. Conform proiectului, grădinița în care vor învăța 40 de copii are sală de clasă, sală de mese, dormitoare, grupuri sanitare, apa curentă și canalizare, centrală termică. Valoarea  investiției este de 420 mii lei, plus TVA”, a susținut primarul comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mîrza. Acesta a adăugat că în perioada imediat următoare se va trece la sistematizarea pe orizontală și realizarea unui loc de joacă.
Mîrza a reamintit că în luna decembrie a anului trecut au fost finalizate lucrările de reabilitare a Åžcolii cu clasele I-VIII Faraoanele, comuna Vîrteșcoiu.
Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Intervenție 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Valoarea totală a proiectului este de 2.208.532,33 lei, iar durata de implementare a proiectului de 12 luni. „Lucrările de reabilitare la această școală au început în 2009, an în care a fost alocată suma de 50 de mii de lei. Însă, lucrările au fost sistate de guvernele pedeliste. S-au mai făcut ceva în 2012, omul de afaceri George Becali a alocat suma de 25 mii de euro pentru continuarea lucrărilor. Deși gestul a fost unul deosebit și îi mulțumim domnului Becali pentru acest lucru, suma a fost insuficientă pentru finalizarea lucrărilor. Așa se face că am depus la ADR Brăila un proiect care a fost declarat eligibil”, a declarat primarul comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mîrza.
    De asemenea, Primăria Vîrteșcoiu a reabilitat și asfaltat mai multe străzi din comună. Această investiție se datorează administrației locale și Consiliului Județean Vrancea, care au reușit în ultimii ani să promoveze proiecte de modernizare a infrastructurii stradale din Vârteșcoiu prin diferite linii de finanțare din fonduri europene și de la CJ Vrancea. „A fost finalizată asfaltarea străzilor Matului și Troiței prin Programul Național de Dezvoltare Locală, urmând ca în cursul acestei luni să fie terminate lucrările de amenajare a șanțurilor, acostamentelor și marcajelor rutiere la toate cele 7 străzi modernizate în 2014 și 2015. Tot în acest an au fost reparate drumurile județene 205 B Beciu-Faraoanele, 205 C Vârteșcoiu – Tecla și balastat DJ 205 S din satul Olteni. În următoarea perioadă, DJ 205 S Vârteșcoiu – Râmniceanca va fi reabilitat. Doresc să mulțumesc președintelui Marian Oprișan în numele cetățenilor comunei pentru sprijinul acordat dezvoltării localității Vârteșcoiu”, declara anul trecut primarul Viorel Mârza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?