Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Primarul Bacinschi nu are ștampilă cu… primarul. Așa că semnăturile focșănenilor pentru schimbarea Constituției nu pot fi validate


Semnăturile strânse de la focșăneni de Comitetul Local de Inițiativă al Coaliției pentru Familie, pentru modificarea articolului din Constituție privind căsătoria, ar putea să nu fie luate în considerare. Asta deoarece primarul Focșaniului, Decebal Bacinschi, a aplicat pe dosarul în care sunt toate documentele privind inițiativa, o ștampilă pe care scrie „primărie 1”, nu „primar”. „Există o ușoară dificultate la nivelul orașului Focșani. Cele 12.000 de semnături nu pot fi deocamdată validate deoarece legea prevede că primarul este cel care atestă semnăturile, nu Primăria, ori ștampila aplicată pe dosarele care au fost validate de către instituția primarului nu este de fapt ștampila primarului, ci are inscripționat pe ea «primărie 1»”, a precizat avocata Corina Săcrieru, membră a Comitetului de Inițiativă.
Primarul Bacinschi ne-a spus, aseară, că altă ștampilă nu are și niciodată nu a fost vreo problemă cu cea pe care o folosește. „Eu am semnat dosarul și am pus ștampila pe care o am. Noi avem trei ștampile, cu numărul 1, 2 și 3, iar eu o folosesc pe cea cu numărul 1. Mi-au spus că nu e bine, atunci am chemat secretarul, care le-a spus că altfel de ștampile nu avem. Nu mi s-a cerut niciodată ștampilă pe care să scrie primar”, a spus edilul.
La Cinema Balada Focșani, Comitetul Local de Inițiativă a Coaliției pentru Familie a susținut, ieri, o conferință de presă, în urma căreia și-a prezentat obiectivele. Coaliția pentru Familie își propune declanșarea unui referendum pentru modificarea art. 48 (1) din Constituția României, care în actuala sa formă definește familia ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimțită între soți. Se propune înlocuirea definiției din Constituția României cu definiția existentă în Codul Civil, care spune că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. Coaliția pentru Familie se opune, astfel, căsătoriilor între persoanele de același sex. „La nivelul județului sunt peste 1000 de voluntari . Există peste 70.000 de semnături la nivel județean, dintre care 12.000 la nivelul orașului Focșani. Ne situăm printre județele fruntașe la nivel de țară, ocupând locul 7 dintre județele cu cele mai multe semnături. În județul Vrancea, peste 35%  din cetățenii cu drept de vot au semnat”, conform președintelui Comitetului Local de Inițiativă, medicul Laurențiu Taban. „(…) luptăm foarte mult pentru ca tinerii să fie corect și complet informați cu privire la beneficiile familiei, cu privire la caracterul unic al familiei, cu privire la faptul că un copil ajunge un adult împlinit și armonios într-o familie constituită dintre un bărbat și o femeie. Toate împreună cu scopul ca familia să fie sprijinită social și cultural, să nu fie vulnerabilizată în niciun fel”, a adăugat Corina Săcrieru.  

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?