Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Galați: Două fete gemene nou-născute, găsite moarte în frigider


Rezultatele preliminare ale necropsiei efectuate asupra celor două fete gemene nou-născute, din Galați, găsite moarte, duminică seara, într-un sac menajer băgat în frigider, atestă faptul că acestea s-au născut vii și au murit din cauza asfixiei mecanice prin înec, a declarat, luni, presei, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, Liliana Istrate.
Potrivit acesteia, mama gemenelor, care a fost găsită de un echipaj SMURD în stop cardio-respirator, a murit din cauza șocului hemoragic datorat unei nașteri neasistate medical. „Am primit concluziile preliminare ale necropsiei efectuate asupra numitei Ionescu Mihaela și asupra celor doi nou-născuți de sex feminin. Moartea femeii s-a datorat șocului hemoragic datorat unei nașteri neasistate medical. În privința celor doi nou-născuți, concluziile preliminare stabilesc faptul că aceștia s-au născut vii, iar moartea a survenit ca urmare a asfixiei mecanice prin înec”, a declarat Istrate. Procurorii au început o anchetă în acest caz.
O femeie de 40 ani din Galați a murit duminică seara, după ce a născut doi gemeni, care au fost găsiți la rîndul lor decedați într-un sac menajer băgat în frigider. La fața locului a intervenit un echipaj SMURD. „Am fost solicitați pentru a acorda îngrijiri medicale de urgență unei paciente anunțate inițial ca fiind inconștientă. Când am ajuns la fața locului, am constatat că pacienta era în stop cardio-respirator și am început manevrele de resuscitare. Din păcate, a decedat. Tatăl a afirmat că pacienta a născut în urmă cu cîteva ore. Am solicitat să consultăm și nou-născuții, tatăl ne-a condus într-o altă încăpere, unde a scos, dintr-un frigider, un sac menajer și ni l-a prezentat. La un prim consult am constat că cei doi nou-născuți erau decedați, aceștia fiind de mai multe ore în frigider, în acel sac menajer. După o primă cercetare și verificare a pacientei, aceasta nu prezenta urme de violență. Ne facem să ne gândim la ipoteza unei morți de cauză medicală, o complicație a nașterii nesupravegheate’, a precizat Liciu Călin, medic la SMURD Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?