Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Contestații în dosarul a cinci oameni de afaceri vrânceni


Procurorii DNA Ploiești au contestat soluția de achitare a celor cinci oameni de afaceri vrânceni, printre care și Corneliu Prunache, doluție dată la începutul acestei luni de judecătorii de la Tribunalul Prahova. Contestație a formulat și unul dintre cei judecați, respectiv Vasile Bută, în cazul căruia s-a menținut sechestrul asigurător pe mai multe sume de bani. Contestația se va judeca la instanța superioară, respectiv Curtea de Apel Ploiești.
    Reamintim că pe data de 3 martie, judecătorii de la Tribunalul Prahova i-au achitat pe oamenii de afaceri Corneliu Prunache, Vasile Mihăiuc, Vasile Graur, Iulian Cristian și Vasile Bută, trimiși în judecată de procurorii DNA pentru abuz ori complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar în cazul unuia dintre inculpați și spălare de bani. „(…) achită pe inculpatul Prunache, sub aspectul săvârșirii infracțiunii continuate de complicitate la abuz în serviciu (…) achită pe același inculpat sub aspectul săvârșirii infracțiunii continuate de fals în înscrisuri sub semnătură privată, (…) achită pe inculpatul Mihăiuc Vasile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii continuate de complicitate la abuz în serviciu, (…) achită pe același inculpat sub aspectul săvârșirii infracțiunii continuate de fals în înscrisuri sub semnătură privată, (…) achită pe inculpatul Graur Vasile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii continuate de complicitate la abuz în serviciu, (…) achită pe inculpatul Cristian Iulian, sub aspectul săvârșirii infracțiunii continuate de complicitate la abuz în serviciu, (…) achită pe inculpatul Bută Vasile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii continuate de complicitate la abuz în serviciu, (…) achită pe același inculpat sub aspectul săvârșirii infracțiunii continuate de spălare a banilor (…) lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată în cadrul procesului penal de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (…), menține sechestrul asigurător instituit prin ordonanța emisă la data de 11.06.2010 în dosarul nr.120/P/2006 asupra sumelor de bani deținute de Bută Vasile (la Banca Transilvania) și S.C. Podgoria Cotești S.R.L. Budești (la Banca Transilvania și Raiffeisen Bank). (…) cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia (…)”, este soluția judecătorilor de la Tribunalul Prahova.
Cei cinci au fost trimiși în judecată de DNA în 2010, pe motiv că ar fi păgubit Consiliul Județean Vrancea, dosarul fiind un fel de continuare  al celui deschis pe numele președintelui administrației județene, Marian Oprișan, care a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Cluj în decembrie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?