Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

O casă și un grajd au ars în urma unui scurtcircuit. Proprietarului casei i s-a făcut rău


Patru echipaje de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta la locuința lui N. M. din satul Vizantea Mănăstirească, comuna Vizantea Livezi. Intervenția a avut loc ieri noapte. 
Evenimentul a fost anunțat la dispeceratul integrat ISU – Ambulanță prin intermediul numărului unic de urgență 112 în jurul orei 00.30 și imediat s-au deplasat către locul indicat cinci echipaje de pompieri, cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La intervenție au participat și serviciile voluntare pentru situații de urgență Câmpuri și Vizantea Livezi.
În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, s-a constatat că incendiul se manifesta cu violență la acoperișul unei case și la o anexă, pe o suprafață cumulată de aproximativ 150 mp. S-a intervenit atât pentru localizarea și lichidarea incendiului, cât și pentru protejarea celorlalte imobile din gospodării. „Pe durata intervenției pentru stingerea incendiului, proprietarul locuinței, în vârstă de 60 ani, a fost asistat medical de echipajul SMURD prezent la fața locului. Acesta era conștient, cooperant, stabil din punct de vedere hemodinamic și respirator, dar prezenta stare de agitație și valori crescute ale tensiunii arteriale. Deoarece starea de sănătate s-a îmbunătățit în scurt timp, pacientul a refuzat transportul la spital. În urma incendiului, au ars acoperișul locuinței, construit din lemn cu învelitoare din șindrilă, pe o suprafață de cca. 120  mp, articole de uz casnic, obiecte electrocasnice, cca. 2 mc cherestea brad și bunuri de uz gospodăresc”, a transmis căpitan Cristina Duță de la ISU Vrancea.
    Incendiul s-a propagat și la proprietatea învecinată, unde au ars acoperișul unui grajd, construit din lemn cu învelitoare din șindrilă, pe o suprafață de cca. 50 mp și o tonă fân. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric. Pentru evitarea unor posibile situații similare, pompierii recomandă cetățenilor să acorde atenție sporită la modul de exploatare a instalațiilor electrice. Astfel, nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații, nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat și nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?