Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Pompierii de la Adjud au stins două incendii în judeţul Bacău


   Pompierii de la Adjud s-au deplasat, miercuri, în două comune din județul Bacău pentru a stinge două incendii izbucnite în gospodării. Prima intervenție a fost în jurul orei 15.30, când pompierii vrânceni, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, au acționat în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sascut pentru stingerea unui incendiu ce cuprinsese acoperișul locuinței Elenei S. din Bălcuța, comuna Sascut. Cel mai probabil din cauza unui coș de fum deteriorat, a ars acoperișul casei de locuit, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 70 metri pătrați.
   În seara aceleiași zile, în jurul orei 22.00, s-a anunțat producerea unui alt incendiu, la gospodăria lui Relu G., din Drăgușani, comuna Parava. „La locul indicat s-a deplasat un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Adjud cu o autospecială de stins incendii, intervenția desfășurându-se în cooperare cu reprezentații serviciului voluntar pentru situații de urgență din localitate. În urma incendiului au ars aproximativ 4 tone lucernă, evenimentul fiind, cel mai probabil, provocat de un foc deschis în spații deschise. Datorită intervenției operative, s-a împiedicat propagarea flăcărilor la casa de locuit sau la alte construcții ale gospodăriei”, a transmis locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. 
   Pompierii au avut intervenții și în Vrancea. Astfel, pirotehniștii au ridicat 4 proiectile, în urma a două misiuni de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată în urma conflictelor armate. Prima intervenție a avut loc la Doaga, de unde s-au ridicat trei proiectile explozive, două dintre acestea de calibru 76 milimetri și unul de calibru 130 milimetri. Acestea au fost descoperite de muncitorii unei societăți comerciale din zonă, care efectuau lucrări agricole de sezon. Cea de-a doua misiune s-a desfășurat în punctul Tișița, unde a fost identificat un proiectil exploziv de 76 milimetri în timp ce se efectuau săpături pentru extinderea unui imobil.  
   Și paramedicii de pe echipajele SMURD au avut 9 intervenții.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?