Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Un tânăr șofer din Focșani a crezut că a agățat o creangă, dar de fapt a OMORÂT un om


Doi bărbați, unul din Focșani și celălalt din București, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru infracțiunea de ucidere din culpă.
    Unul dintre cei care va trebui să dea socoteală în fața instanței de judecată este Marius George P. din Focșani. În seara zilei de 9 februarie anul trecut, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza comunei Răstoaca, a accidentat mortal un bărbat care se deplasa pe marginea drumului, în aceeași direcție cu mașina. În rechizitoriu se arată că nu a păstrat o distanță laterală corespunzătoare față de victimă. După accident, bărbatul și-a continuat deplasarea, el fiind identificat ulterior de polițiști pe raza municipiului Focșani. La audieri a spus că nu a știut că a accidentat pe cineva, crezând că a agățat de fapt creanga unui copac.
    Victima avea 63 de ani și era din comuna Greabănu, județul Buzău, după cum au precizat atunci polițiștii. „La data de 9 februarie 2015., ora 18.50, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că o persoană de sex masculin a fost acroșată de o autoutilitară al cărei conducător auto a părăsit locul faptei. În urma verificărilor efectuate cu operativitate polițiștii l-au depistat în trafic pe P. Marius George, de 28 ani, din municipiul Focșani și au stabilit faptul că în timp ce conducea o autoutilitară pe DN23, în interiorul localității Răstoaca, din direcția Vulturu către Focșani, l-a accidentat mortal pe N. Niță, de 63 ani, din comuna Grebanu, județul Buzău, care se deplasa în același sens de mers, pe marginea parții carosabile. După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind identificat ulterior de polițiștii rutieri pe str. Brăilei din municipiul Focșani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, au transmis atunci polițiștii vrânceni prin intermediul unui comunicat de presă.
    Tot pentru ucidere din culpă va fi judecat și Cătălin Gheorghe M., de 49 de ani, din București. În seara zilei de 24 decembrie 2014, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Călimănești, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat cu mașina pe cupolă. Femeia care se afla pe bancheta din dreapta față a fost grav rănită, iar două zile mai târziu, respectiv pe data de 26 decembrie, a murit.
    În niciunul dintre cazuri, familiile victimelor nu se constituie părți civile.
   
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?