Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Locuri de muncă pentru șomeri: 147 în Vrancea, 462 în UE


Lista locurilor de muncă declarate vacante de angajatorii vrânceni cuprinde 147 de oferte de muncă adresate șomerilor. Se pot angaja, în această perioadă, atât persoane calificate și necalificate, cât și cele cu studii superioare. Astfel, potrivit listei dată publicității de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, pot încerca semnarea unui contract de muncă șomerii de meserie: asistent medical BFT, agent de curățenie, bucătar, casier, consilier credite, conducător activitate transport rutier, dulgher, director societate comercială, electrician întreținere și reparații, electrician autorizat ANRE până la 1 KV, economist, fierar betonist, femeie de serviciu, faianțar, gestionar depozit, lăcătuș mecanic, inginer constructor, instalator apă canal, lăcătuș mecanic, kinetoterapeut, manager vânzări, macaragiu, maistru electrician autorizat ANRE până la 1 KV, maistru constructor, mașinist la mașini pentru terasamente, miner la suprafață, muncitor necalificat în industria confecțiilor, muncitor necalificat în construcții, muncitor calificat în construcții, mecanic auto, operator confecționer industrial îmbrăcăminte, profesor de educație fizică, pavator, referent, referent asistent, subinginer, strungar universal, sudor, șofer de autoturisme și camionete, tinichigiu, tâmplar universal, vânzător, zugrav și zidar.

Posturi vacante în țările UE

    Alte 462 de locuri de muncă sunt vacante în țări din Comunitatea Economică Europeană. Astfel, în Germania se caută: personal în industria gastronomiei de sistem (1400 euro brut/lună), barman (1800 euro brut/lună), ospătar (1800 euro brut/lună), bucătar (1900 – 2400 euro brut/lună), sudor MIG-MAG, WIG (10,98 euro brut/oră), inginer de sistem de navigație satelit Galileo, lucrător calificat în producție, industria automobilelor (8,80-11,88 euro brut/oră), operator stivuitor (10 euro brut/oră), hamal (9,39 euro brut/oră), mecanic echipamente sanitare, de încălzire și aer condiționat, mecanic proces în tehnologia prelucrării plasticului și a cauciucului, inginer proces în tehnologia prelucrării plasticului și a cauciucului, tehnician electronist (tehnologie de operare), electrician (10,98 euro brut/oră), electrician industrial (13 euro brut/oră), operator CNC, laminor și strung) (10,98 euro brut/oră), șofer autocamion (transport mărfuri), șofer camion (trafic local), șofer camion (trafic național) pe distanțe lungi, șofer camion pe distanțe lungi și factor poștal (2000 euro brut/lună).
    În Marea Britanie se pot angaja persoanele calificate ca: șofer profesionist (10 lire brut/oră), asistent medical (15 lire/oră), îngrijitor persoane (20.410 lire/an) și îngrijitor persoane (7 lire/oră), bucătar (7,25 lire/oră) și îngrijitor persoane/infirmier (8 lire/oră). În Spania este vacant un post pentru un maseur (960 euro net/lună), iar în Norvegia se pot angaja un doctorand departament biomedical (59.000 euro brut/an) și un postdoctorand departament biomedical (59.000 euro brut/an).
    În Suedia sunt disponibile 20 de locuri pentru femei de serviciu, 15 pentru vopsitori auto și câte zece pentru mecanici auto și tinichigii auto, salariile fiind pentru fiecare câte 1000 de euro net lunar. În Slovacia se pot angaja 30 de șoferi de autocamion transport internațional (2050 euro net/lună) și șapte îngrijitori persoane/ infirmieri (500-650 euro brut/lună). În Slovenia este disponibil un post pentru un sudor MAG 135 (800 euro brut lunar), în Belgia un loc pentru un manager senior de proces-inginer în industria chimică cu experiență vastă în lucrul cu polimeri (90.000-110.000 euro brut/an) și în Irlanda cinci posturi pentru ciontolitori tranșatori carne (9,15 euro/oră).
    Nu în ultimul rând, angajatori din Republica Cehă caută să angajeze persoane de meserie șlefuitor, pilitor (450-1000 euro net/lună), șofer camion transport intern și internațional (950 euro/lună) și șofer profesionist camion (1.890 euro/lună).
    Această ofertă de muncă este valabilă până la data de 10 martie.

Proiectul „Your first EURES job”   

    Informații suplimentare cu privire la locurile de muncă vacante în țară sau în UE pot fi obținute accesând adresele: www.eures.anofm.ro; www.eures.europa.eu; www.muncainue.ro și www.anofm.ro. Totodată, tinerii cu vârsta între 18 și 35 de ani, care doresc să obțină un contract de muncă în UE, precum și în Norvegia și Islanda se pot înscrie în proiectul „Your first EURES job”, despre care pot afla mai multe informații accesând: http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.php și  http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html.
Persoanele calificate în meserii din domeniul construcțiilor au ocazia să se angajeze în Israel, amănunte cu privire la condiții putând fi aflate la adresa: www.anofm.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?