Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

BiblioPovestașii vor duce mesajul eminescian în autobuzele de pe traseele 1, 4, 7 și 9


Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează, astăzi, un eveniment cultural cu dublă semnificație: Ziua Culturii Naționale și aniversarea a 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” Focșani. În toate secțiile Bibliotecii Județene au fost pregătite diverse activități și expoziții de carte veche și curentă, literatură, critică, volume bilingve, manuscrise facsimilate din opera eminesciană (ediția Academiei Române), imagini, desene și picturi cu aceeași tematică.
    Astfel, de la ora 11.00, la Secția pentru Copii și Tineret „Oana Diana Renea”, din strada Nicolae Titulescu nr. 12, va avea loc manifestarea „Eminescu în culori”. De la ora 16.30, la Sediul central al Bibliotecii Județene, sub titlul „Strigă cu Eminescu!”, debutează un program dedicat vieții și operei poetului național, ce are ca element central un colocviu dedicat publicisticii eminesciene. Genurile jurnalistice în care a fost prezent, particularitățile stilistice sau contribuția publicisticii eminesciene la dezvoltarea presei românești, vor fi doar câteva dintre subiectele atinse în acest colocviu moderat de profesorul Silvia Chelariu, inspector școlar, la care sunt invitați să participe cadre didactice, scriitori și elevi. În deschiderea evenimentului vor recita actorii Paula Grosu și Sorin Francu, director al Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani.
    Să nu vă mirați când astăzi, începând cu ora 9.30, vă veți întâlni în Focșani cu cei 40 de voluntari BiblioPovestași. Ei vor fi alături de toți iubitorii de lectură în bibliotecă, dar vor duce pe tot parcursul zilei de astăzi mesajul eminescian către comunitate. BibiloPovestașii vor fi prezenți în mijloacele de transport în comun, pe traseele autobuzelor 1, 4, 7 și 9, unde vor lăsa cărți și vor lectura din creațiile eminesciene.
În această seară, BiblioPovestașii vă dau întâlnire și la un ceai. Evenimentul va fi găzduit de „Cafe Royal”, unde celor prezenți li se va citi din proza și poezia lui Eminescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?