Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

VAL DE PENSIONĂRI la Poliţia municipiului Focşani. Printre cei care şi-au depus rapoartele ar fi şi comisarul şef Avasiloaie


Åžeful Poliției municipiului Focșani, comisarul șef Gicu Avasiloaie (FOTO), intenționează să se pensioneze. El ar fi depus și un raport în acest sens, după cum ne-au spus surse demne de încredere. Nu ar fi singurul polițist de la Poliția municipiului Focșani care vrea să iasă la pensie. Se pare că ar intenționa să se pensioneze cel puțin 10 polițiști, în special de la Ordine Publică și în special subofițeri. Nici adjunctul șefului Poliției municipiului Focșani, comisarul șef Gheorghe Negoițescu nu este departe de acest gând, mai ales că îndeplinește toate condițiile necesare pentru a ieși la pensie.
    Deși sunt voci care spun că șeful poliției municipiului Focșani ar fi prezentat conducerii IPJ Vrancea un raport de pensionare chiar vineri, inspectorul șef al IPJ Vrancea, comisarul șef Ionel Popescu a spus că au fost doar niște discuții. „Rapoarte de pensionare se primesc tot timpul. A existat o discuție pe tema asta dar le-am sugerat să se mai gândească. Legea creează această posibilitate, iar eu îi sfătuiesc pe toți să mai mediteze. Cert este că dacă se depun rapoarte ele trebuie să-și urmeze cursul legal. Până la urmă se mai schimbă și oamenii. Vine o vreme când trebuie să-i mai lăsăm și pe cei tineri să ne ia locul”, a conchis comisarul șef Popescu, care nu a spus concret că șeful Poliției municipiului Focșani i-a înaintat un raport de pensionare. 
    Reporterii „Monitorul de Vrancea” l-au contactat și pe comisarul șef Gicu Avasiloaie, dar și pe adjunctul său Gheorghe Negoițescu. Comisarul șef Avasiloaie nu a dorit să comenteze pe marginea zvonurilor care au circulat vineri toată ziua, în timp ce comisarul șef  Negoițescu a spus: „nu am depus nicio cerere în acest sens”, lăsând totuși să se înțeleagă că nu exclude varianta pensionării în viitorul foarte apropiat. Rămâne de văzut dacă aceste lucruri se vor și întâmpla și dacă pensionările despre care vorbesc aproape toți polițiștii vor și avea loc. De asemenea, rămâne de văzut și cine îi va lua locul șefului, dar și adjunctului dacă și acesta se va decide să-și depună raportul de pensionare.
    Comisarul șef Avasiloaie conduce Poliția municipiului Focșani din luna mai a anului 2008, adică de aproape 8 ani, în urma unui concurs pe care l-a susținut în acest sens. El este polițist din 1990, adică de 26 de ani. A fost inițial subofițer, trecând apoi în corpul ofițerilor. Åži-a început cariera de jos, lucrând la posturile de poliție Cîmpineanca și Golești, după care a ajuns la Poliția municipiului Focșani. În 1994 a trecut în corpul ofițerilor, vreme de 3 ani coordonând activitatea Biroului de Ordine Publică. A coordonat apoi și activitatea sectoriștilor, dar și pe cea a polițiștilor de la Compartimentul de Criminalitate Judiciară din cadrul Serviciului de Ordine Publică. A lucrat apoi la Poliția Urbană, fiind ofițer specialist, iar din 2008 ocupă funcția de șef al Poliției municipiului Focșani, funcție din care se pare că va ieși la pensie. Sunt destul de mulți polițiști, care nu agrează idea pensionării șefului, spunând despre el că este o persoană care știe să coordoneze un colectiv.
   

28 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?