Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Sediul primăriei Goleşti va fi DĂRÂMAT pentru că împiedică circulaţia pe E85


Autoritățile locale din comuna Golești intenționează să demoleze imobilul în care își desfășoară acum activitatea Primăria și să construiască un sediu nou, deoarece clădirea împiedică desfășurarea corectă a circulației pe DN2 E85. Mai mult, actualul sediu este construit în 1923 și de atunci nu a suferit nicio reparație capitală, ceea ce face ca activitatea funcționarilor în acest imobil să nu se mai desfășoare în siguranță. Primarul comunei Golești, Alexandru Zar, a declarat că deja a comandat firmei Global Proiect un studiu de fezabilitate pentru noul sediu al primăriei, pentru care s-au identificat două locații. „Primăria Golești a comandat firmei Global Proiect un studiu de fezabilitate, care costă 45.800 de lei, privind construirea unui sediu modern în care să-și desfășoare activitatea Primăria Golești. Am luat decizia de a construi un alt sediu deoarece actualul sediu este poziționat foarte prost, în vecinătatea drumului european, obturând chiar vizibilitatea șoferilor în sensul de deplasare către București, mai ales că în fața primăriei se află și intersecția cu drumul județean spre Cîrligele. Actuala clădire ocupă 90% din vizibilitate și au loc foarte multe accidente”, a precizat primarul Alexandru Zar.
    Edilul șef din Golești a precizat că actualul sediu este construit în 1923 și de atunci nu a suferit nicio reparație capitală. „Sediul în care ne desfășurăm activitatea este construit în anul 1923 și din expertizele făcute rezultă că nu rezistă la un cutremur mai mare de 5 grade pe scara Richter. Pentru finanțarea acestui obiectiv de investiții am decis să realizăm un proiect pe care îl vom depune spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)”, a precizat primarul comunei Golești.
    Alexandru Zar a precizat că deja a purtat o serie de discuții cu reprezentanți ai CNADNR și ai Ministerului Transporturilor care vor ca la intersecția dintre DN 2 E85 și drumul județean spre Cîrligele să construiască un sens giratoriu cu scopul de fluidizare a traficului. Acesta a adăugat că pentru noul sediu au fost deja identificate două locuri unde ar putea fi construit. „Pentru construcția noului sediu al primăriei avem două locații. Una este în zona în care se află deja actualul sediu dar va fi amplasat mult mai în spate pentru a nu mai afecta circulația pe DN2 E 85, iar cea de-a doua locație se află în parcul central al localității. Voi discuta și cu locuitorii comunei și vom găsi cea mai bună soluție pentru construirea sediului primăriei Golești”, a precizat primarul Alexandru Zar. Acesta a adăugat că noul sediu va fi format din parter și etaj, va avea birouri pentru funcționari, o sală de ședințe, o sală pentru oficierea de căsătorii, dar și un spațiu pentru arhivă.

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?