Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Workshop pentru psihologi: Adulterul, vindecarea și reconectarea partenerilor după o relație extraconjugală


Psihologii, asistenții sociali și medicii pot participa la workshop-ul de formare continuă „Adulterul – vindecarea și reconectarea partenerilor după o relație extraconjugală”, ce va fi organizat în data de 28 februarie, la București, de Societatea de Psihoterapie Experențială Română, la sediul Institutului SPER. Workshop-ul cuprinde 10 ore și se va desfășura între orele 9.00-19.00. Participanții vor primi la final 10 credite din partea Colegiului Psihologilor din Romania. Data limită de înscriere este vineri, 19 februarie, iar ocuparea locurilor se face în ordinea efectuării plății taxei de 250 lei (pe ordinul de plată trebuie specificat „taxă ws adulter – corina acris”). Taxa se achită în contul bancar: SC. SPER ANIM SRL, CUI: 17450255; J40/6428/2005 (6.04.2005); Cod IBAN: RO 36 RNCB 0081 0105 6901 0001; BCR Izvor. Dovada efectuării plății trebuie trimisă la adresa de e-mail: corinaacris@yahoo.com.
    Potrivit comunicatului dat publicității, workshop-ul își propune să ofere participanților un model de intervenție psihoterapeutică pentru a ghida cuplurile într-un proces de vindecare și reconectare după o relație extraconjugală. Programul va  avea un caracter interactiv prin utilizarea de exerciții, jocuri de rol, studii de caz și material video.
    Potrivit comunicatului dat publicității, tematica abordată va fi: Cauze ale infidelității. De la dragostea romantică la iubirea asumată/ responsabilă. Rolul atașamentului și al emoțiilor asociate în relațiile de iubire ale adultului. Pattern-uri de baza în infidelitate. Pattern-urile transgeneraționale de infidelitate. Rănile din copilărie și impactul lor asupra relației de cuplu; Impactul psihologic al adulterului: răspunsul partenerului înșelat și răspunsul partenerului implicat în relația extraconjugală; Abordarea experiențial simbolică prin utilizarea ritualurilor terapeutice.
    Altă temă se va referi la punctele de blocaj în terapia cuplurilor în care a existat un adulter și intervenții terapeutice; reconectarea partenerilor după relația extraconjugală și reconstruirea încrederii între ei; eliberarea partenerilor din capcana rolurilor „victimă” și „persecutor”, asumarea de către fiecare partener a părții lui de responsabilitate pentru situația prezentă și repoziționarea lor în moduri care construiesc încrederea; construirea unei noi viziuni a relației bazată pe „noi”.
„Workshop-ul se adresează psihologilor, medicilor psihiatrii și de familie, asistenților sociali, cursanților în formare în psihoterapie. Conform COPSI se acordă credite doar psihologilor cu atestat de liberă practică. Pot participa la workshop și studenți sau alți specialiști însă fără a primi credite. Formator: Lector asociat dr. Corina Acriș, psihoterapeut formator și supervizor PEU, psihoterapeut formator și supervizor terapie de familie, Lect. Univ. Dr. Asociat Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, competențe în psihologie clinică, consiliere și psihoterapie copil, cuplu, familie”, se detaliază în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?