Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Casa Dumitru Pricop ar putea fi inaugurată pe 20 mai


Acțiunea Asociației ,,Simion Mehedinți” de colectare de fonduri prin subscripție publică pentru salvarea casei în care s-a născut poetul Dumitru Pricop, continuă. Inițiatorii acțiunii au lansat un nou apel de ajutor care vizează readucerea unor elemente ale casei deja achiziționate, la forma inițială. „Am reușit să achiziționăm casa în care s-a născut și a copilărit poetul Dumitru Pricop. Ne propunem ca inaugurarea Casei Dumitru Pricop să se facă în ziua de 20 mai 2016. Pentru ca această locuință să devină Casă Memorială – un muzeu al poeziei pricopiene și al culturii vrâncene, mai trebuie făcute câteva «îndreptări»: readucerea elementelor care au suferit ,,modernizări”, la forma inițială; construirea unui porumbar la intrarea în curte, refacerea gardului (șipcă de lemn); refacerea tâmplăriei exterioare și a sobelor din interior; confecționarea unor vitrine și mese protejate pentru expunerea documentelor; adunarea unor documente semnificative din viața poetului: acte de studii, poze, autografe, procese verbale, proiecte didactice olografe, autografe date de poet pe cărțile sale, planuri de activitate, de lecții, alte înscrisuri”, a precizat conf.univ.dr. Costică Neagu.
    De asemenea, familia va face o donație semnificativă de lucruri, cărți, înscrisuri etc., iar Asociația ,,Simion Mehedinți” va edita, cu această ocazie, două cărți: Cavalerul postum al revoltei – versuri; Dumitru Pricop – vocația prieteniei – poezii cu dedicație, autografe primite și date de poet.
    Vă reamintim că Asociația ,,Simion Mehedinți” prin Colectivul de inițiativă a lansat Lista de subscripție publică pentru salvarea casei în care s-a născut poetul Dumitru Pricop. Acest proiect a luat naștere după ce locuința în care s-a născut și a copilărit poetul vrâncean Dumitru Pricop a fost scoasă la vânzare pentru 20.000 de Euro. Sub sloganul „Dați un leu pentru Casa Pricop”, Asociația ,,Simion Mehedinți” prin Colectivul de inițiativă, a lansat Lista de subscripție publică pentru salvarea casei în care s-a născut poetul Dumitru Pricop. „Am dorit să creăm în Vrancea un loc special. Vrancea nu are prea multe case memoriale, știm foarte bine că sunt două. Comuna Negrilești nu are această putere, ca să acopere suma pe care au cerut-o proprietarii. Nici nu poți să negociezi, pentru că niciodată nu se negociază obiectul cultural. Ne-am propus să deschidem o listă de subscripție publică. După știința mea, de la război încoace așa ceva nu s-a mai făcut”, a precizat conf.univ.dr. Costică Neagu. Donații în lei pot fi făcute la CEC Bank, Filiala Vrancea, în contul RO22CECEVR0144RON0599621, în euro RO06CECEVR01C1EUR0597123, iar în numerar la sediul Asociației „Simion Mehedinți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?