Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO : Brigada 282 și-a menţinut standardul ca structură interoperabilă NATO


Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general maior dr. Petrică Lucian Foca, a fost prezent vineri la Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focșani, la analiza activității structurii pe anul 2015.
    Activitatea a fost condusă de comandantul brigăzii și al garnizoanei Focșani general de brigadă dr. Virgil – Ovidiu Pop, în cadrul căreia a fost analizată evoluția și modul de îndeplinire a misiunilor de către Brigada 282 Infanterie Mecanizată, pe parcursul anului trecut. „Anul 2015 a fost un an greu, dar plin de satisfacții, deoarece am planificat și condus exerciții multinaționale cu militari din armata SUA, Marii Britanii și Moldova, am dislocat toate structurile brigăzii într-un raion ordonat de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, ne-am menținut standardul ca structură interoperabilă NATO și am validat procedurile de operare. Ne-am preocupat să cheltuim cât mai eficient fondurile alocate, astfel încât să fim operaționali, dar și foarte bine pregătiți. De asemenea, am acționat la solicitarea reprezentanților autorităților locale din jud. Vrancea, Galați și Brăila pentru ajutorarea populației civile din zona de responsabilitate. Aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără implicarea tuturor factorilor de conducere ale tuturor eșaloanelor Ministerului Apărării Naționale, dar și a valorii colectivului de militari ai Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată «Unirea Principatelor»”, a declarat general de brigadă dr.Virgil – Ovidiu Pop.

    La rândul său, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” s-a declarat foarte mulțumit de activitatea Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată și a precizat că structura va avea un an 2016 plin de activități, care vor culmina cu recertificarea ca unitate pusă la dispoziția NATO. La final, el a mulțumit militarilor pentru efortul constant în pregătire și modul de reprezentare la activitățile internaționale.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?