Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Acuzații de corupție la Protecția Consumatorilor


Scandal de corupție la Protecția Consumatorilor, unde Doina Stăncic,  comisarul șef al Comisariatului Regional de la Galați, este acuzat de un comerciant de îmbrăcăminte din Adjud că ar fi cerut și primit cinci sute de lei pentru a închide ochii la neregulile constatate în urma unui control. Comerciantul spune că a reclamat comportamentul șefului de la Protecția Consumatorilor prin adrese trimise la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Agenția Națională a Funcționarilor Publici și chiar DNA. Singurul răspuns primit a fost de la ANFP, care spune că această sesizare nu este de competența instituției și așteaptă să fie informată de către ANPC. În replică, Doina Stăncic spune că nu a făcut niciodată așa ceva și nu a informat-o nimeni despre o asemenea reclamație.
    Comerciantul de îmbrăcăminte, Laura M., spune că pățaniile cu actualul șef de la Protecția Consumatorilor ar fi avut loc într-unul din controalele realizate în Piața Adjud. Acolo, după ce nu s-ar fi trecut în registrul de control, „această doamnă a început cu amenințări și să-mi spună ce amendă mare risc să primesc pentru deficiențe constatate doar de ea”. „M-a chemat la sediu la Focșani, amenințându-mă că îmi dă amenda maximă. Eu am întrebat-o cât este amenda iar ea mi-a spus că între 1000 și 5000 lei. Văzând că sunt puțin speriată de suma declarată pentru amendă, tot doamna Stăncic a venit cu propunerea să-i dau ei 500 RON și două cartușe de Kent, fără să-mi mai dea amendă. I-am dat acești bani cu amenințarea că data viitoare nu mă mai iartă”, se arată în reclamația comerciantului.
    Mai mult, comerciantul acuză că i-ar fi fost verificată inclusiv casa de marcat, acțiune care poate fi realizată doar de către inspectorii Fiscului. Comerciantul de îmbrăcăminte ne-a spus că a trimis adrese către mai multe instituții ale statului pentru a lua măsuri referitoare la ceea ce i s-a întâmplat. Până acum însă a primit doar o invitație la DNA Galați unde a dat declarații în acest caz.
    Contactată de Monitorul de Vrancea, comisarul șef al Comisariatului Regional de la Galați, Doina Stăncic, spune că acuzația nu este adevărată și că este pentru prima dată când aude așa ceva. Comisarul spune că este posibil să fi avut controale în Adjud dar nu a solicitat sau primit șpagă iar acuzația poate veni și de la un agent economic nemulțumit de sancțiunea primită. „Eu nu fac așa ceva. Este pentru prima dată când mi se aduce la cunoștință un asemenea lucru. Eu nu am făcut niciodată așa ceva. Nu am cerut nimic. Sunt funcționar public și îmi respect profesia”, ne-a spus comisarul Doina Stăncic.
    Aceasta a fost promovată în luna august 2015 la conducerea interimară a Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Est de la Galați. Doina Stăncic a activat ca și comisar la Comisariatul Județean de Protecția Consumatorilor Vrancea. Ea este fina fostului senator PD Jan Vraciu și fosta soție a afaceristului Liviu Bobolea, care a făcut pușcărie pentru un prejudiciu de câteva miliarde lei vechi adus companiei Petrom iar acum este judecat pentru trafic de influență, procesul fiind în pronunțare la Curtea de Apel Galați. Doina Stăncic nu a promovat concursul organizat în decembrie 2015 pentru șefia Comisariatului Regional, dar a rămas șef interimar.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?