Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cetățeni ucraineni răniți într-un accident produs în afara comunei Urechești


Trei cetățeni ucraineni, respectiv o femeie și doi bărbați, au fost răniți în urma unui accident rutier produs duminică dimineață, pe drumul european E85. Accidentul s-a produs puțin înainte de ora 06.00, în timp ce autovehiculul în care se aflau victimele, un microbuz VW Transporter, se deplasa dinspre Buzău către Focșani. Potrivit polițiștilor, în afara comunei vrâncene Urechești, șoferul de 20 de ani, Vasyl S., nu ar fi adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, respectiv ceață densă și carosabil umed, și a pătruns pe contrasens. Șoferul nu a mai putut redresa microbuzul și s-a răsturnat cu acesta în șanțul din stânga direcției de deplasare.
    Potrivit informațiilor primite de la Cătălina Murariu, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Vrancea, în urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a trei persoane, pasagere în microbuz. În cauză a fost întocmit dosar penal de cercetare, oamenii legii  continuând verificările pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs evenimentul.
    Nu este pentru prima dată când mijloace de transport cu numere de Ucraina sunt implicate în accidente pe raza județului Vrancea. La începutul lunii iunie 2012, o persoană a murit și alte 21 au fost rănite în urma unui accident de circulație produs  pe DN 23, în afara localității Măicănești. Victimele erau cetățeni ucraineni și veneau de la mare, din Bulgaria. Se îndreptau către casă în momentul în care șoferul autocarului, cu numere de Bulgaria, a adormit la volan. Autocarul s-a răsturnat în șanțul de pe partea dreaptă a sensului său de mers.
    Istoria s-a repetat în septembrie 2013. La Călimănești, un autocar înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau 77 de oameni, respectiv 74 de turiști ucraineni, între care și câțiva copii, doi șoferi bulgari și un translator, s-a răsturnat în șanțul de pe marginea drumului. În cădere, autocarul a rupt un stâlp de electricitate, care mai apoi s-a prăbușit peste autovehicul. Două persoane au murit în urma acestei tragedii, iar mai multe au fost rănite. Numărul răniților a ajuns la 19. Polițiștii au stabilit atunci că accidentul s-a produs pe fondul oboselii la volan. Majoritatea turiștilor dormeau. La un momentdat, oamenii s-au trezit unii peste alții, într-un zgomot infernal de geamuri sparte, țipete și văicăreli. Turiștii se întorceau dintr-o excursie în Bulgaria.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?